Тодор Чонов за електрическите скутери: Трябва да се намери баланс

Актуално Гласове Зелен град Новини

Общината кани представителите на Lime, за да коментират предложението на компанията за подписване на меморандум за сътрудничество

Баланс. Това ще е ключовата дума в отношенията между общината и компанията за споделено ползване на електрически скутери Lime. Днес оперативният мениджър на дружеството за България и Гърция, Петко Анчев, внесе в администрацията на Община Пловдив писмо с предложение за текст на меморандум за сътрудничество, който да бъде подписан между двете страни. Идентичен документ регулира дейността на трите оператора за споделено ползване на е-скутери на територията на Столична община. Компанията предлага временно решение, докато Община Пловдив изготви промени в разпоредбите си за движение.

Още днес от администрацията са се запознали с предложението на Lime.

„ В близките дни ще поканим управителите на фирмата, за да разгледаме тяхното предложение. Ние също ще им зададем въпроси за зоните за ползване на електрическите превозни средства, както и за извършването на търговската дейност на компанията. Трябва да се споразумеем, съобразявайки се с генералния план и в рамките на закона. Трябва да се намери баланс и да се огледат всички гледни точки и възможности за присъствието и дейността на компанията в Пловдив”, обясни за Под тепето зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов.

Той подчерта, че най-сериозният въпрос, върху който трябва да помислят двете страни, е рискът при управлението на електрическите тротинетки в градска среда. И допълни, че те се ползват предимно от млади хора.

„ Притеснява ни основно това, че при управление на превозните средства рискът от пътен травматизъм е много голям. Трябва преценим какви са  възможностите за трасета за предвижване с тях”, допълни Тодор Чонов.

Споделете ни във:

2 коментара за “Тодор Чонов за електрическите скутери: Трябва да се намери баланс

  1. Вместо да се занимава с глупости, да се захване с “Градския транспорт”! До кога ще ни возят с тези “шъркели”? Нали имаше нови конкурси? Защо не се изпълняват разписанията?

  2. къв баланс е, калъф , града с най- скапания транспорт и това няма да ползва, щото сте некадърни и неможете да предоставите нормален и модерен транспорт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.