АктуалноГрадътНовини

Тестват новото оборудване за електронни билети в Пловдив

Очаква се в началото на месец април да започне тестването на системата за електронно таксуване в масовия градски транспорт на Пловдив. Близо 200 автобуса от автопарка на превозвачите вече са изцяло са оборудвани и текат изпитания на елементите от системата, за това съобщиха от фирмата изпълнител на проекта – софийската „Тикси” АД.

Припомняме, че обществената поръчка за надграждането на новата електронната система струва 12 млн. лева от бюджета на Общината. Общо автобусите, които се движат по маршрутните линии в града са 219 и до броени дни ще бъдат оборудвани всички, плюс резервните.

Предстои в близките дни изпълнителят и Община Пловдив да внесат документацията за сертифициране в Националната агенция по приходите и в Агенцията по метрология и технически надзор. По план новото е-таксуване трябва да бъде въведено изцяло до края на юни.

Предвижда се пътниците да имат възможност за купуване на превозни документи с електронни карти и мобилно приложение, но за тази цел управата на Община Пловдив трябва да изработят, а местният парламент да гласува нова наредба за видовете електронни карти и билети и техните цени.

В същото време от колите още не са свалени старите валидатори, които преди много години поставиха от испанската фирма „Индра”, чиято система за 20 млн. мл. така и не заработи.

Снимка: архив

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:–- https://e.vg/alman

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина