АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Свикаха общо събрание на „Пълдин Туринвест” за увеличение на капитала на смесеното дружество

„Със съдействието на Община Варна Гергов ще увеличи дела си в Пловдивския панаир и от 50.3 %, ще има власт над 79.3 %, даващи му реално правото дори и при изискуемо квалифицирано мнозинство да може да взема всички решения”, съобщи днес общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова.

Вчера в комисиите в ОбС е било разгледано предложение за свикване на Общо събрание на акционерите в смесеното дружество с две точки от дневния ред- промяна на устава и вдигане на капитала на дружеството с близо 16,3 милиона лева.

„ Предлага да се увеличи капитала на дружеството с апортна вноска от Община Варна, която представлява дяловете й в Панаира. Де факто процентният дял на всички в Пълдин Туринвест ще намалее, но Гергов ще продължи на има над 67 % (квалифицирано мнозинство), а чрез Пълдин Туринвест си осигурява такова (79.3 %) и в Панаира. По конкретното предложение дори да се съгласим, че Община Пловдив ще гласува против, то делът ни не е достатъчен, за да го спрем. Остава в ръцете на община Варна да не вземе решението за апорта”, коментира Веселина Александрова.

Очаква се местният парламент да реши представителят на общината в Общото събрание да гласува против увеличението на капитала.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина