Актуално

Съучениците на Илия разбраха за смъртта му с историята за Малката кибритопродавачка

Трима психолози работят с второкласниците в „Братя Миладинови“

Охрана бди за сигурността на децата в 'Братя Миладинови'
Охрана бди за сигурността на децата в ‘Братя Миладинови’
С историята за Малката кибритопродавачка второкласниците от А паралелка в училище „Братя Миладинови“ научиха за случилото се със съученика им Илия Тепавичаров. Рано тази сутрин психолози събраха класа на убитото от собствения си баща дете. В присъствието на родители, които придружили хлапетата си в днешния критичен учебен ден, специалистите разказали историята за детето, което отива на небето с най-близкия си човек. Няма да е само там, горе, ще е с майка си, казали те и погледнали към празното място на чина на Илия. Някои от децата се разплакали, други не разбрали какво се случва, трети вече знаели от новините вчера. Най-силно се развълнувало момиченцето, с което Илия делял един чин. То било и най-близкото приятелче на покойното момче.

Психоложката Толя Топова
Психоложката Толя Топова
Общо трима кризисни психолози ще работят с децата. Достъпът до школото е строго ограничен със заповед от Регионалния инспекторат. Няма как да ви допуснем до класната стая. Мога само да кажа, че всички деца са информирани за случилото се. Целият клас присъства на разговора с психолозите сутринта, каза директорката г-жа Петрова. Тя все още не може да повярва, че таткото е натиснал спусъка и е отнел живота на децата и съпругата си. Георги бе грижовен баща. Много често идваше да вземе Илия от училище с малкия си син. Постоянно се интересуваше от нуждите на училището. Предлагаше помощ. Правеше добро впечатление, отбелязва директорката на „Братя Миладинови“.

Избрах историята за Малката кибритопродавачка, тъй като на децата трябва да им се сервира от безопасното към същинския проблем. Те не реагираха, не задаваха въпроси. Тъй като са малки и още не осъзнават какво се е случило. Някои от тях може би ще реагират след време, когато осъзнаят загубата. Някои момиченца се разплакаха, момчетата сдържаха емоциите си, каза психоложката Толя Топова. Тя описва Илия като изключително интелигентно, кротко, любознателно дете, общително и дружелюбно. Имаше приятелчета и в другите класове. Беше добър по всички предмети, без изключение, допълни Топова. Тя ще е плътно до второкласниците от „Братя Миладинови“ в следващите дни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина