Актуално

Стотици хора дойдоха на откриването на 90-ия магазин Lidl у нас (ГАЛРЕИЯ)

 

Това е седмият обект на веригата в Пловдив, с което градът се нарежда веднага след столицата по брой Lidl магазини в България

Сладко от люти чушлета е сред най-новите продукти, предлагани от веригата

Таня Грозданова

Стотици пловдивчани се стекоха днес на откриването на юбилейния 90-и магазин на Lidl в България. Това е 7-и обект на веригата в града, с което Пловдив се нарежда веднага след столицата по брой магазини. Най-новият обект на Lidl се намира в Ритейл Парк Пловдив на бул. „Менделеев“, разполага с удобен паркинг и в близост има спирки на градски транспорт.

 

„Много се радвам защото от години нямаме хипермаркет в квартала, а вижте отсреща израства и нов квартал. Вече не е нужно да ходим чак до Лаута или в другия край на Тракия,“  споделя дама, дошла час преди официалното откриване.   

„С откриването на 90-ия ни магазин уверено вървим към това да бъдем по-близо до потребителите, предлагайки на все повече хора нашия богат асортимент от качествени продукти с оптимално съотношение качество-цена. Радвам се, че юбилейният ни магазин е именно в Пловдив, където пловдивчани ни показват, че се движим в правилната посока, като ни избират за своето ежедневно или седмично пазаруване“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Още с влизането първите клиенти се убедиха, че той отговаря на концепция на марката, фокусирана върху по-модерни и по-удобни магазини не само за тях, но и за служителите. Магазинът се отличава с модерен вътрешен дизайн, широки и удобни коридори, много по-прегледна и удобна подредба на стоките.

 

Откриването е поредната стъпка за устойчивото разрастване и стабилното присъствие на Lidl на българския пазар и затвърждава позицията на веригата като един от големите инвеститори, отговорни данъкоплатци и работодатели в страната, каза още Драгийска.

За да споделят празника и да пожелаят „На добър час!“ на партньорите си дойдоха представители на социални общности в Града на тепетата, които през изминалата година са получили финансиране на проектите си по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ – Националния алианс за работа с доброволци за проекта „Младите в действие“, Регионален природонаучен музей-Пловдив за мобилно приложение за виртуална разходка/гид в музея и детска градина „Малкия принц“ за многофункционална спортна площадка. Стана ясно, че само през 2017-а по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ търговската верига е финансирала социални проекти за над 30 000 лева в Пловдив.

 

Първите клиенти бяха посрещнати със специална почерпка, сътворена от шеф Шишков с продукти, предлагани във веригата. Освен това, бяха изпратени и с подаръци.

Един от символите на културния живот в града – Капана фест, бе сред специалните гости на откриването. В пет шатри на паркинга са разположени едни от най-талантливите майстори на Пловдив, които с демонстрирането на умения пред очите на първите клиенти, допринесоха още за повдигане градуса на празничното настроение.   

 

Освен много забавления, първите клиенти на 90-ия обект на Lidl имаха шанса да се снимат за спомен с кулинарните експерти шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков, както и да се възползват от допълнителни предложения на атрактивни цени, талони с отстъпки и още много изненади.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина