Пловдивчанин в стола на Бойко Рашков. Кой е Иван Демерджиев?

Актуално Власт Избори 2021 Новини
Иван Демерджиев МВР министър

От зам.-министър на правосъдието в предишното служебно правителство до вицепремиер по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи 

В служебният стол на Бойко Рашков сяда пловдивчанинът Иван Демерджиев. Той е назначен за вицепремиер по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи в четвъртия служебен кабинет, който президентът Румен Радев обяви преди час.

Иван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит. Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. завършва магистърска степен по право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

От февруари 2007 г. е съдружник и управител на Адвокатско дружество „Демерджиев, Петров и Баев“. От юни 2016 г. е член на Адвокатски съвет към Адвокатска колегия – Пловдив, като от юли 2016 г. до февруари 2019 г. е негов секретар. През февруари 2019 г. става председател на Адвокатска колегия – Пловдив. Напуска поста, след като през май 2021 година е назначен за заместник-министър на правосъдието в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев.

През октомври същата година с указ на президента Румен Радев е назначен за служебен министър на правосъдието.

След края на мандата се връща към адвокатската си практика. Като адвокат е известен със силните си обществени позиции. Взима активно участие при обсъждането на важните теми в сферата на правосъдието.

Демерджиев е отявлен критик на главния прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че през март т.г. Иван Демерджиев бе назначен за заместник-министър на вътрешните работи в кабинета Петков, длъжност, която той отказа с мотива, че този пост няма да му позволи да изпълни основното си желание – да помогне за реалната промяна в България.

Изненадващо Иван Демерджиев се отказа от поста зам.-вътрешен министър

Споделете ни във:

1 thought on “Пловдивчанин в стола на Бойко Рашков. Кой е Иван Демерджиев?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.