Стартира ремонтът на Кукленско шосе

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Ремонтните дейности по бул. “Христо Ботев” са завършени, до края на другата седмица проектът ще бъде финализиран на 100 %

Започна дългоочакваният ремонт на Кукленско шосе,  обяви днес заместник-кметът по строителство на Община Пловдив инж.Пламен Райчев. Към момента западното платно на булеварда вече е фрезовано. Дейностите там ще се извършват поетапно.

“Надявам се до края на годината тези участъци, които сме посочили, да ги направят.  Започваме от Митницата и догодина ще го довършим”, уточни Райчев.

Новината дойде по време на проверката на зам.-кмета и градоначалника Здравко Димитров на напредъка по подмяната на съществуващите водопроводи и възстановяване на асфалтобетоновата настилка по бул. „Христо Ботев“ и влизащи в мащабния проект на В и К участъци от “Копривщица” и Коматевско шосе. От инспекцията стана ясно, че дейностите по него ще приключат в средата на идната седмица, като единствено недовършено остава ухото от “Хр. Ботев” към бул. “Копривщица”.

Зико похвали фирмата изпълнител, като отбеляза:

“Подменени са старите интернитови тръби с чугунени френски тръби. Това повишава тяхната трайност, качеството на живот и на питейната вода.”

Проектът е на стойност 7,5 млн. лв.

Кметът и заместникът му обявиха още, че в следващите дни стартира последния етап от дейностите по Водния цикъл по Брезовско шосе и “Дунав”. Скоро се очаква да започне и ремонтът на “Даме Груев” в първия етап от страната на “Македония”.

“Догодина септември- октомври смятам, че ще се справим и с “Даме Груев”, каза Пламен Райчев.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.