Актуално

Спиди Гонзалес сервира тако с пилешко във Филипополис

Кактуси с човешки ръст докараха в Стария град специално за вечерта на мексиканската кухня

Едно от блюдата в мексиканското меню
Едно от блюдата в мексиканското меню
Кулинарни маниаци поглезиха небцето и вкусовите си рецептори с традиционни мексикански гозби, приготвени по нетрадиционен начин на тематична гастро вечер в ресторант Филипополис. Мексиканска салата с пюре от червен боб и царевица, коесадиля с ябълки, тако с пилешко бяха част от екзотичните ястия, които сервитьори със сомбрера чевръсто разхвърляха по масите. Келнерите резонно си спечелиха прозвище Спиди Гонзалес, тъй като хвърчаха из заведението като едноименния анимационен герой.
Домакините Теодора и Стефан Малецови сладко отпиваха от автентична мексиканска сангрия. Сервираше се и специална текила. Мексиканските питиета и ястия хареса кметицата на Район Централен Райна Петрова, която делеше една маса с турският консул Джунейт Явузджан. Герберката бе омагьосана от вкуса на сложното за произнасяне блюдо Флан с кесо кон дулче. Дипломатът пък си падна по пълнения домат с боб и царевица, чипс от бяла ряпа и дантелена шапка от кашкавал. А главният готвач Милен Панев подчерта, че най-много се гордее с основното си ястие – пилешко с чушки, лек, чило сос, сметана и сусам.
На всяка маса имаше мини кактус, а на входа на Филипополис се извисяваха два огромни екземпляра от бодливото растение. Кактусите с човешки ръст бяха докарани специално за вечерта на мексиканската кухня в Стария град. Главният готвач между сервитьорите
Главният готвач между сервитьорите

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина