АктуалноГероите на деняЖивотКварталиКриминалеНовини

Спасиха пловдивчанин, останал заклещен цяла нощ в тръба

Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Инцидентът е станал близо до стадиона в кв. Коматево в Пловдив.

Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното и дълго пространство с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе сам, но тъй като тръбата е тясна, дълга и гладка, не успял. Не е имало и кой да му окаже помощ, тъй като мястото е отдалечено от жилищните постройки.

Ранобудна пловдивчанка, която тази сутрин разхождала кучето си, чула виковете му и веднага позвънила за помощ.

В акцията по спасяването се включиха два екипа огнеборци, екип на Спешна помощ и ВиК.

Безценна бе и помощта на съобразителен и отговорен жител на кв. Коматево, който пристигна с багера си и разкопа пространството около тръбата, за да помогне на огнеборците.

Тръбата беше прерязана, спасителите направиха гръдна връзка и извадиха заклещения мъж.

Медиците установиха, че по човека има само леки охлузвания.

Така започна неделното дежурство за оперативния дежурен по град – гл. инспектор Веселин Брадистилов, огнеборците от Втора служба: Атанас Апостолов, Марин Ташев, Николай Малинов и Георги Петров и за колегите от сектор СОД- Димитър Тренчев, Николай Димов, Георги Диманов и Красимир Добранов.

Респект към всички, които пазят човешкия живот!

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина