АктуалноБългариявашите снимкиГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Снегът се обича в неделя

10 причини пловдивчани да не обичат снега

За някои снегът в градски условия е зимна приказка, а за други – филм на ужасите. Вижте защо

Снимки: Stanimir Petkov Photosmile

Почивните дни изненадаха пловдивчани със сняг. Дългочакан, близо десетина години. Радостта трая само два дни. Защо ли?! Защото в големия град снегът се обича в неделя, от понеделник вече е бреме.

Обичаме си Пловдив! Имаме си най – прекрасния град, с множество забележителности и готини места, но…не и точно, когато завали сняг. Като изключим забавната страна, която можете да видите във фоторепортажа ТУК, връхлитането на зимата е свързано неизменно с няколко неудобства, за които няма как да не помрънкаме. Ето и топ 10 на неволите, с които всеки от нас най – вероятно се е сблъсквал през последните няколко дни:

1.    Снеговалеж право в лицето – е, как така се случва, че никога снежецът не се сипе леко и нежно, а вали право в лицето и очите ни. Дори и нахлупената до носа качулка невинаги помага.
2.    Липса на таксита – завали ли дъжд или сняг на таксиметровите услуги не може да се разчита. Държат те по няколко минути на телефона, за да ти кажат, че няма кола. А когато все пак и евентуално се добереш до заветната кола, шофьорът задължително те кара да се чувстваш длъжен и благодарен сякаш ти е направил лична услуга, а не си върши работата, за която получава заплащане.
3.    Двойно по–големи задръствания – като че ли всички хора с превозни средства решават, че сега е точният момент да изкарат своето и да дорпинесат за и без това натоварения трафик, особено в час пик.
4.    Закъсняващ градски транспорт – да, още сме на тази тема, но придвижването в такова време си е цяло приключение.
5.    Огромни локви – някъде там под снега, кишата и водата се крият цели кратери, които не могат да се забележат. Резултатът е – мокри обувки и панталони. Не звучи много забавно, нали?

Кои са останалите 5 причини вижте в Lost in Plovdiv.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина