АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Слави Георгиев: Имаме един мандат като начин на употреба за лични цели

„Къде е кметът Здравко Димитров“, пита в личния си профил във Фейсбук независимият общински съветник Слави Георгиев. И сам дава отговор на въпроса: „Към днешна дата Здравко Димитров се намира на 10-дневна командировка в Япония“.

Да, градоначалникът, заедно с мащабна делегация от общинари, общински съветници и техни съпруги, се намират в Страната на изгряващото слънце. Първо бяха в Токио. От там се похвалиха с една официална среща на пловдивската група от 22-ма души с българския посланик. Някои от хората в делегацията се похвалиха и с друго- намерили откъде да си купят дюнер в японската столица.

Част от делегацията с българския посланик в Токио

Днес Зико и компания са в побратимения с Пловдив град Окаяма. Там са посрещнати от кмета Окаяма Масао Омори.

Здравко Димитров с кмета на Окаяма

„Сподели ми, че при неговото посещение в Пловдив преди 4 години е останал истински очарован от града ни и силно впечатлен от статуята на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина. В знак на признателност, по случай 50-годишнината от побратимяването на градовете ни, подарихме на Окаяма бюст-паметник на поета-революционер, за да напомня винаги за нашето приятелство. Връзките между Пловдив и Окаяма са с най-дълга история в двустранните ни отношения и се надявам и занапред да имаме поводи за такива срещи“, четем в личния профил на кмета.

Посрещането на пловдивската делегация в кметството в Окаяма

Не е ясно какъв точно е разходът на общината за със сигурност твърде скъпото пътуване. Знае се, че общинските служители са в командировки, а билетите и нощувките им се плащат от джоба на данъкоплатеца. Хората в делегацията, които не се водят на работа в общината, плащат от собствения си джоб.

Ето как коментира пътуването независимият съветник Слави Георгиев, без редакторски намеси:

“ Къде е кметът Здравко Димитров? Към днешна дата Здравко Димитров се намира на 10-дневна командировка в Япония.

Това би било нещо нормално, първо, ако командировката не беше толкова дълга и, ако беше за първи път. За огромно съжаление, по-голямата част от мандата си, Здравко Димитров е в отпуска, в командировка в чужбина, или в болничен. Всичко това е симптоматично за управлението на Община Пловдив. Освен, че се харчат много средства, общински пари при подобни дълги командировки, в случая кметът Димитров е заедно с трима свои заместници. Това показва неговото отношение към проблемите в град Пловдив.

В момент, в който Пловдив е в по-голямата си част разкопан и с недовършени обекти. В момент, в който огромна част от общинските предприятията са спрели да действат. В момент, в който Пловдив се нуждае от мениджър, който ежедневно да обгрижва нуждите на своя град, кметът Димитров за пореден път избяга в чужбина.

Защо това е важно? Защото при много от важните решения за Пловдив, кметът Здравко Димитров бяга от общината. Например, когато два пъти имаше срокове, в които трябваше Здравко Димитров да обжалва вписването на промените в собствеността на Международен панаир Пловдив, Здравко Димитров отново избяга.

Когато трябва да се взимат важни решения, като големи за града проекти и като осигуряване на средства, кметът отново бяга от отговорност и я прехвърля на своите зам.-кметове или на Общински съвет. Какъвто е мениджърът на една структура, такава е и общината. В момента сянката, която хвърля Здравко Димитров върху Община Пловдив, е сянка на безотговорност.

Ние имаме един мандат като начин на употреба за лични цели. Очевидно Димитров не дойде в Пловдив, за да бъде кмет, да бъде добър мениджър и да направи така, че нещата да се случват по угоден за пловдивчани начин, а дойде, за да се забавлява. Било то чрез множество обществени поръчки, било чрез ходене по екскурзии, било чрез многобройните му станали всеизвестни софри. Това трябва да се промени, колкото по-бързо хора като Здравко Димитров и неговия екип бъдат премахнати от Община Пловдив, толкова по-бързо общината ще се върне към своето нормално функциониране. Пловдив заслужава повече!“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Браво на Зико! Паметник на БОТЕВ в Япония!!!
    Когато Слави Георгиев направи нещо смислено в живота си, тогава да критикува!

  2. Друго си е да обявиш война на Либия и да откриеш тоалетна с мажоретки, нали моето момче? …а, и да не забравяме метлите!!!

  3. Към днешна дата Слави Георгиев се намира на гърба на политическата ситуация в Пловдив! Като приберат Иван Тотев ще видим къде ще се подвизава в другия мЪндат.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина