АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Скандалът с Титюков- лакмус за морала, с който се управлява Пловдив

Скандалът със „служебния“ автомобил на Георги Титюков е лакмус за морала, с който се управлява Пловдив. Утре кметът Здравко Димитров има тежката задача да заяви какво показва този лакмус- морално ли е управлението на града или не.

Той има два хода- да поиска оставката на вечния зам.-кмет, или да не го направи.

Ако се спре на първата възможност, градоначалникът може да заяви в прав текст, че това да си вземеш през общината с европейски средства джип за 80 хиляди лева по програма за справяне с бедността, за да го ползваш като собствен, да си го паркираш пред вкъщи и отгоре на всичко пловдивчани да ти плащат бензина, е меко казано морално укоримо. „Не е престъпно, но минава всякакви нива на търпимост. Не приемам подобно поведение и не мога да бъда обграден от такива хора“, е редно да каже утре Зико, ако иска да бъде от светлата страна.

Може да се спре и на втория вариант. И да каже, че няма нищо незаконно, но ще вземе мерки да не се повтаря, каквито няма да вземе. „Не е приятно и не е редно. Ще проверя всичко“. Това може да заяви утре Димитров, с което няма да каже нищо, и нищо няма да провери. Това заяви и пред Тина Ивайлова в разследването й. И наистина не каза нищо, тъй като буквално на другия ден отиде да реже лента в събитие по проект на същия Георги Титюков, организирано на пожар в двора на Руската гимназия. Сякаш не е бил наясно с разследването и какъв е бил поводът за него.

Първа копка в деня, след като Тина Ивайлова бе в общината и разговаря с кмета относно „служебния“ автомобил на Георги Титюков

Дали и утре ще мисли така, след като моралът на някои хора на управленски позиции в общината бе показан в национален ефир? Ще разберем. Но ако не го направи, ще застане на страната на техния морал. И ще заяви: „Така се управлява Пловдив- публичната собственост се приема за частна, общественият интерес не е наш интерес, но виж, обществените блага, ни принадлежат, защото ние управляваме. Щом сте ни избрали, трайте си“.  

Колкото до самия Георги Титюков- от него не се очаква да подава оставки. Той държи да се раздава в полза на обществото. Такъв си е. Прави го от много години. Все пак е създателят на Кауза Пловдив, станала Кауза България. Човекът с Кауза има работа за вършене в момента- да управлява огромна част от обществените поръчки на общината. Дано да не е по същия начин, както управлява „обществения“ джип, закупен с европейски средства в борба с бедността.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина