АктуалноГрадътКриминалеНовини

Георги Титюков кара автомобил по проект за бедни като личен

Автомобил на стойност 80 000 лева, закупен по европроект за борба с бедността се ползва като личен от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков. Това е установило разследване на журналистката Тина Ивайлова и Glas, излъчено днес по bTV. Директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов пък се движи с кола за 65 000 лева, която не намира за скъпа, макар и заплатата му да е в порядъка на 2000 лева.

В репортажа Георги Титюков потвърждава, че ползва автомобила лично, но само в рамките на града. Той е закупен по проект „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ към Младежкия център на Гребната база. По проект колата трябва да се ползва от служители на центъра за дейността.

Оказва се, че те са я ползвали инцидентно за межудградски пътувания, но основно колата се кара от Титюков, като ръководител на проекта, за лични цели, при това с плащано от община Пловдив гориво. Самият автомобил е закупен с обществена поръчка, като има дълъг списък с екстри, които са довели само до един единствен кандидат за поръчката.

Автомобилът, който кара Ненко Калакунов, също е с множество екстри, 180 к.с. мощност, лети джанти и други луксове, е на ОП „Паркиране и репатриране“. Той обаче го ползва като личен. Колата също е закупена след обществена поръчка, до която достига само една единствена оферта поради спецификите на поръчката. А офертата идва от същата фирма, която е осигурила и автомобила на зам.-кмета Георги Титюков.

Директорът на предприятието има самостоятелност да разходва средства от общинския бюджет, твърди зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов, който е шеф на Калакунов.

Не бих казал, че го ползвам като личен – ползвам го като служебен, с него отивам на работа, твърди Калакунов в рамките на репортажа. Излизал съм в 11 през нощта по работа от вкъщи с нея, казва още той. Освен в Пловдив колата е забелязвана и в град Баня, където родителите му имат къщи. Той обясни, че причината за това е среща в Карлово. Това е работен автомобил, каза още той, не е Ауди или БМВ, това е бюджетен автомобил.

Не е приятно и не е редно. Сега ми давате сигнал и ще проверя всичко, коментира и кметът Здравко Димитров.

В края на репортажа се засегна и още един от общинските служители в тази група – Тихомир Дерменджиев, шеф на Комплексният онкологичен център, който е пуснал обществена поръчка за автомобил втора ръка на стойност 55 000 лева. Старите и амортизирани автомобили пък ще бъдат използвани за превоз на кръв и кръвна плазма.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Тази мъжка подлога от години е ниско по тревата и си върти синджирчето. Дреме му и сега, кучетата лаят, кервана си върви. Откакто са се родили близначките от втората му джукеста жена, се возят в новия автомобил, а социално слабите, в социалката. Само това да е….

  2. Ако имаше инстанция да провери поръчките му по ЗОП ,фирмите, и имущество /имоти/ на пост.лица ле,лв,лв,ле….ле…по селски хитър ,но тъп по рождение.солташак на баскета

  3. „Браво“ мошеници!
    Те за това се борят да са на тези места за да може да лапат от където може!
    Тотев вече е един от големите играчи в града, кара коли по за 300,000лв.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина