АктуалноГласовеГрадътЗелен градМненияНовини

С подписка искат отчуждаване на проблемния парцел в „Отдих и култура“

700 човека са се подписали на инициативата на протестиращите против застрояването на парк „Отдих и култура“, заложено в новия Общ устройствен план. Подписката, която гражданите събираха, ще бъде внесена в Общинския съвет. Техните искания са спорният парцел да бъде отчужден и откупен от Община Пловдив, да се промени предназначението му по ОУП обратно в такъв за зеленина и той да бъде поддържан с общински средства.

Ето още информация за подписката:

На 20.12.2022 година, вторник, в Пловдивския общински съвет, граждани от Инициативата „За парка“, които вече организираха два протеста в защита на парк „Отдих и култура“, ще внесат исканията си за разглеждането им от местната власт, заедно със събраните в подкрепа над 700 подписа.

Исканията на Гражданската инициатива са:

  1. Община Пловдив да се отчужди имот с идентификатор 56784.510.558 по кадастралната карта (ПАРКА), 81 дка от парк „Отдих и култура“ и той да стане публична общинска собственост;
  2. Да се промени  предназначението му в ОУП на гр. Пловдив от Од (зона за рекреация) в зеленина, то е било по предходните планове на града.
  3. Паркът да се облагороди и стопанисва от Общината.

Гражданска инициатива „За парка“ очаква в срок от 1 месец Общински съвет – Пловдив да разгледа направените искания и да вземе решение по тях.

С този акт пловдивчаните от ГИ „За парка“ заявяват пред своите съграждани и управлението на града, че ще използват всички законови възможности, за спасяването на Зеленото сърце на Пловдив.

Непримиримите пловдивчани ще продължат с инициативите в защита на обществения интерес и ще положат усилия да запознаят съгражданите си със схемата за присвояване на зелените площи и лицата, които са я осъществили.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Ааа то той го измисли това и сега ще му направят още една хубава заменка като предишната от преди месеци,дълга позиция се казва това,някакви си 20 години и хоп сигурно 500 милиона изкараха.Така че спокойно Парк ще има щом има още хиляди апетити имоти и разни Военни поделения за взимане.

  2. А защо не го откупи онзи най-нагъл първо-демократ кмет на Пловдив – Чомака, който го продаде и подари голяма част от общинските имоти на Пловдив на прохождащите бизнесмьени?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина