АктуалноГрадътЖивотЗелен градИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

6 ландшафтни архитекти ще се грижат за зелената система в Пловдив

Какво ще се случва със Зелената система на Пловдив? С парк „Отдих и култура” или Лаута? Със зеленината в кварталите? С тепетата? По отговорите на тези и много други въпроси ще работят оттук нататък ландшафтните архитекти на Пловдив, които ще влязат в новия отдел „Зелена система” към Община Пловдив. Звеното, което ще се явява нещо експертен дрийм тийм, ще заработи след броени дни. Стартира в началото на април, когато влиза структурата и реално започва назначението на специалистите по озеленяването.

„Много ще разчитаме на тях, за всичко. Добре е да работим заедно, в симбиоза, а не в конфликт. Никой няма нужда от това- нито ние, нито градът”, подчерта пред камерата и микрофона на видеоподкаста „В Капана” на Под тепето зам.-кметът с ресор Екология Иван Стоянов.

Той подчерта, че ще работи в постоянна комуникация със специалистите Станимир Шаламанов и Невена Цветкова, и всички техни колеги от гилдията на ландшафтните архитекти.

„ Ще се консултираме за всяко нещо с тях и отдела. Идеята за него е обсъдена заедно с гилдията. Ландшафтните архитекти ще работят пряко с районните кметове, за да има една централизирана система, с която всички да се съобразяват. Хубаво е да има стандартизираност в озеленяването”, коментира Иван Стоянов.

Екипът на звеното „Зелена система” ще е от шестима души с началник отдел.

Какво още разкри за амбициите за реката, тепетата, парк „Отдих и култура”, Лаута и развитието на зелената система като цяло ресорният зам.-кмет чуйте и вижте във видеото:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

17 коментари

 1. Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още. Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:–- https://e.vg/maca

 2. Мисля че никой можещ и знаещ човек ще отиде на работа в Общината.На всеки му е ясно какви некадърници работят там. Не са способни да вземат и едно решение. Колко пъти променят спирането на бетонния мост само.Да не говорим за безсмислените проекти като тунела под гарата. Транспортният хаос ще стане още по голям.

 3. И 16 да назначат, само като види човек що за ландашафт е и може си пререже вените,,,особено пък за парк Отдих… няма такава имитация на дейност и саморасляци до небето…и болести и самотек,,,и един “ мастит бизнесмен“ който си пали гората ололо имота, та да има още имоти един ден,,,, и едни “ мастити мутростроители“ които си харесаха и заплюха 13 декара парченце радост в сърцето на парка… дерзайте балъци, скоро ще стане рай!

 4. СелСъветът хрантути предостатъчно калинкоиди.

  Самият „ресорен“ сякяш се е прокъсал от бачкане с мазолести ръзе и пот на чело – – – та и ЛЕСНИЧ… ЛесоТехници от Лесотехническия щял да нзаначава/

  Тоя Град се управлява все по- и ВСЕ ПО-

  1. Лесовъди и ландшафтни архитекти са в един и същ университет, но доста различни специалности. Така че, айде по малко простотии. Голям град като Пловдив определено има нужда някой, който е учил за това да св грижи за зелената ни система, а не само циганите от Паркове и градини

   1. ландшафтните нямат Правоспосбност да

    …ТЕКТИРАТ сиреч да СТРОЯТ

    Сбъркан ТЕРМИН = Зелено „Строителство“ не застроява

    А се учат в ЛесоТехмическио, у Софията (по-голЕмо нЕма / докато не отворят и те Филиал на Тепето в Първа Девическа…

    1. мармоти и мармотки назначват по двама във ‘секи софийско райсъвет, с по меко кресло и офис с ъглово изложение – РХА!

     Верни гласоподавателки са ЛЕСНИЧЕЙКИТЕ

 5. По добре заплатите на тези архитекти да отидат за компенсация на безкруполните фирми, закупили незаконо парцели в зелените зони на Пловдив. Да си търсят правата при предните управници.

  1. ДАЛИ ИМА ШЕСТИМА =6= ИСТИНСКИ, ОБИКТОВЕНИ, ПРАВОСПОСОБНИ

   АРХИТЕКТИ

   В ЦЯЛАТА СИСТЕМА НА ОБЩИНАТА, ЧЕ СЕГА ПЪК ИЗНЕВИДЕЛИЦА ШЕСТ ЗАПЛАТИ ЗА НЯКАКВИСИ

   ЛАНДШАФТЕРИ…? ЛЕСНИЧЕИ, ЛЕСОТЕХНИЦИ ЗЕЛЕНО „СТРОИТЕЛСТВО“ ДА ПОМАГАТ НА ТРЕВАТА ДА РАСТЕ…?

   ЗАПЛАТАДЖИЙНИЦАТА СЕ РАЗРАСТВА КАТО ТУМОР…

   1. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛе… =ПодТъпото= претрупано с натруфени КРАСИВОСТИ задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като чукундурското непрогледно „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ докато има елегантни четирицифрени конкурентни Кодове както ПОТВ- Ако не желаете да обменяме становища учтиво би било просто да прмахнетае ОпцияКоментар, както ТРАФИК- та да не се занимаваме с ПодТЪПОТО!

    Друго отношение не заслужава!

    САМО ЗАВИСИМОСТИТЕ КАТО ИМ ГИ ВИДИШ НАЙ-ДОЛУ – МИ ТЕ СРАВНЕНИ С МАРКАТА „ПОД ТЪПОТО“ ГОРЕ ВЛЯВО . . .

    КАК Е ВЪЗМОЖНО БЕЗ „ЛАЙКС“ / ОЦЕНКИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И РЕПЛИКА?

    ОПРОСТЯВАЙ БЕ, БУДАЛА!

    АНИМАЦИИТЕ САМО ПРЕЧАТ И СА НИ ОТБЛЪСКВАЩИ!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина