Актуално

Шейхът на Абу Даби идва за нова формула 1 на вода

Image title
Един от най-богатите хора в света- шейхът на Абу Даби- Шейх Халифа бин Зайет ал Нахаян идва в Пловдив за откриването на състезание от световният кръг на F1 на вода. Домакин на проявата отново ще бъде Българската федерация по водомоторни спортове като състезанието ще се проведе на Гребния канал. Започваме подготовката още от сега, трябва да се осигурят перфектни условия, защото пристигат най-големите асове във F1 на вода, като се надяваме този път да има и Българско участие, обяснява Кирил Гунчев, председател на федерацията. Той вече е договорил среща с шейха на емирството, която ще се състои през март в столицата Абу Даби. Милиардерът първоначално ще се срещне с Кирил Гунчев и Николо ди Сан Джермано, собственик на правата на F1 и племенник на белгийската кралица Паола. След разговорите султана ще покани Българска делегация ангажирана с надпреварата да гостува в емирството. Министърът на спорта на България Свилен Нейков и Областният управител на Пловдив Иван Тотев ще са сред членовете на делегацията. Преди години шейхът прие група от България водена от председателя на федерацията Кирил Гунчев, кмета на град Пловдив към онова време д-р Иван Чомаков, депутати и бизнесмени, след което се организира и проведе и състезанието в България.
Шейхът ще дойде в Пловдив за надпреварите,а доколкото знаем е готов да финансира модернизирането и покриването на Гребния канал , както и да осигури рекламодатели от нефтопреработвателни компании, обяснява Гунчев. Емирът е един от най- запалените почитатели на F1, а тамошната федерация е под негова егида.
Въпреки кризата се надяваме да се справим, щом шейхът е поел ангажимент със спонсорите и имаме и подадена ръка от Министър Нейков и областния управител на Пловдив Иван Тотев, допълна Гунчев.
През октомври миналата година министърът на спорта Свилен Нейков и Областният управител на Пловдив Иван Тотев по време на награждаването на най-добрите състезатели на републиканският шампионат дадоха пълната си подкрепа за организирането и провеждането на кръгът от F1 в България.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина