Коронавирус в Общинския съвет на Пловдив

Актуално Новини ПУЛС

Само двама от новите 22-ма са в болница

Деветима са от града, сред тях е и един общински съветник

Жена от Перущица с придружаващо заболяване е починала

От новодиагностицираните с коронавирусна инфекция в Пловдив и областта 22 лица, само две са хоспитализирани. Останалите са на домашно лечение. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

За съжаление имаме починал пациент –жена на 59-години от Перущица с придружаващо заболяване бронхиална астма.

22 положителни проби за коронавирус в пловдивска област от последните 24 часа

От новите случаи 9 са от Пловдив. В това число общински съветник от Об С –Пловдив. РЗИ извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица. В тази връзка ще бъде организирано тестването на всички общински съветници, за да се гарантира спокойното протичане на предстоящата сесия в четвъртък.

„Няма място за паника. Навсякъде може да се случи подобно нещо. Ще бъде извършено всичко необходимо и според изискванията на здравните власти,“ коментира областният управител Дани Каназирева.

Сред пловдивските случаи е един положителен на работещ в дискотека „Сикретс“. Заведението е затворено за дезинфекция за 14 дни и ще бъде изследван персонала.

Затвориха нощен клуб заради COVID-19

Свързан с дискотеката е и друг случаи на посетител, който е пловдивчанин. И тук се извършват необходимите противоепидемични мерки и се връчват предписания.

Три от днешните случаи са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града и един от Пловдив.

Останалите случаи са от община Кричим, но не са свързани с шивашкия цел, общините Родопи, Стамболийски и Карлово –установените положителни са контактни лица на предишни случаи. Общият брой за областта е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лечение 112, хоспитализираните са 42.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.