Актуално

Съдят мъж, опитал да подкупи полицаи

Обвиняемият карал с 0,93 промила алкоол в кръвта

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Н.Н., на 42 г. Той е предаден на съд за това, че на 11.09.2022 г., в гр. Първомай, обл. Пловдив, е дал подкуп – една банкнота с номинал от 50 евро на длъжностни лица – полицейски служители към ОД на МВР – Пловдив, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение и да не му отнемат свидетелството за управление на МПС.

Н.Н. и семейството му живеели в чужбина. В началото на септември 2022 г. се прибрали в Република България. От свои познати Н.Н. разбрал, че на 10 септември 2022 г. ще има събор в гр. Първомай. Той го посетил, като там изпил няколко бири. На 11 септември 2022 г., към 00.20 – 00.30 ч. тръгнал да се прибира с лек автомобил „Киа“, който управлявал. На една от улиците в гр. Първомай бил спрян от полицейски служители за проверка. Тестът с техническо средство „Алкотест Дрегер“ отчел, че Н.Н. шофирал с концентрация на алкохол в кръвта от 0,93 промила.

Полицейските служители му съобщили, че ще му бъде съставен акт за административно нарушение и ще му бъде отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство. За да не бъде санкциониран, Н.Н. поставил 50 евро в полицейската патрулна кола. Служителите на МВР не взели парите и веднага бил уведомен дежурен разследващ полицай.

По делото са разпитани свидетели, изготвени заключенията на експертизи и др.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина