АктуалноКултураМненияНовиниПод ножа

Росен Карамфилов за отсъствието на „Необозримо за Кольо К.“ на награди „Пловдив”: Що за духовна слепота?

„Що за духовна слепота?”. Така поетът и писател Росен Карамфилов, син на големия художник Кольо Карамфилов, коментира отсъствието на ретроспективната изложба „Необозримо за Кольо К.“ на финала за награда „Пловдив” в категорията „Изобразително изкуство”. „Баща ми би се разсмял. На мен обаче някак си никак не ми е смешно”, заявява Росен в пост във Фейсбук, който Под тепето публикува без редакторска намеса:

„ Преди около два часа научих, че ретроспективната изложба „Необозримо за Кольо К.“ не присъства в номинациите за награда „Пловдив“ за значим художествен факт. Още не мога да го осмисля. Не искам дори да го коментирам. Вие – ако имате мнение – изкажете го. Нека го чуят всички. Хилядите хора, които посетиха изложбите в Пловдив и след това в София знаят какво видяха. И още помнят. Геният на баща ми се оказа голяма лъжица за устата на тоя град. Аз съм потресен. И не съм сам. Що за жури? Що за духовна слепота? Що за лош вкус? Баща ми би се разсмял. На мен обаче някак си никак не ми е смешно. Оставам в тотален ступор пред такова невежество. И махвам с ръка за пореден път с огорчение”.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

 1. Това тази изложба в Стария град ли е, за която частниците искат 7 лв. вход, и то в нощта на музейте и галерииите?

  1. (Цит.): „…Геният на баща ми се оказа голяма лъжица за устата на…“ на индж. ХаджиГенчо БайГаньов.
   И 17 СЕДЕМНАЙСЕТ ЛЕВА СА МАЛКО, И 17 СЕДЕМНАЙСЕТ ДОЛАРА ЗА „Геният на баща ми…“, МАЙНО ЛЬО!
   Не звучи особено елегантно таквози изказване даже и … под влияние.

   1. Ако слепецът с черните очила на снимката е „…поетът и писател Росен Карамфилов, син на големия художник Кольо Карамфилов…“ то статията никак не му прави комплимент. Ама хич.
    Оти на МУТРА мяза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина