Решено: Еко пътека бори кариерите над Белащица

Актуално Власт Гласове Новини Разследване

Параклисът Св. Спас, край селото, ще спаси въздуха, природата и хората от терора на добивната промишленост – става туристическа дестинация с обособяване на пешеходни маршрути от селата Марково и Белащица

След разговор на кмета на община Родопи Павел Михайлов с представители на ИК „Стоп на кариерите в Белащица” беше поставен въпросът за включване в Плана за интегрирано развитие на общината с времеви хоризонт до 2027 година на зоната около параклис „Свети Спас” край селото, като туристическа дестинация с обособяване на пешеходни маршрути от селата Марково и Белащица.

Настоявам параклисът и територията около него да бъдат включени в приоритета за устойчиво развитие на туризма. Мястото е разположено в района на кариерите над Белащица. Надявам се, че днешното решение ще бъде силен аргумент пред отговорните институции, които трябва да решат дали дейностите за добив на инертни материали в района ще продължат или общината ще се развива като просперища и желана за живеене община”, коментира на финала на днешното заседание кметът Павел Михайлов.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.