Ремонтират сградата на общината, необходими са 450 хиляди лева

Актуално Градът Изпод тепето Новини
община пловдив

Администрацията кандидатства по програма Красива България за частично финансиране на проекта

Кметът Здравко Димитров внася предложение в Общински съвет за кандидатстване на Община Пловдив по програма Красива България за финансиране на текущ ремонт на сградата на кметството на площад „Стефан Стамболов” 1. От предложението на кмета към старейшините става ясно, че за дейностите по знаковото здание на арх. Никола Нешов са необходими 450 хиляди лева, като общината ще съфинансира проекта с 324 хиляди лева с ДДС, а за останалата част ще кандидатства към Красива България.

Изброените в предложението строително монтажни дейности са подмяна на част от фасадната дограма, ремонт на покрива, на фасадите, боядисване отвън, обновяване на ел.инсталациите, боядисване и шпакловки вътре.

От администрацията изчисляват, че сградата се посещава от над 200 хиляди души годишно и че тя е една от визитките на Пловдив. В предложението Здравко Димитров припомня, че кметството е било ремонтирано през 2003г. именно със средства от Красива България.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Ремонтират сградата на общината, необходими са 450 хиляди лева

  1. Няма място за всички гербаджийски калинки! Трябва да се ремонтират и отворят още кабинети. 9 зам.кмета, с цялата си свита, трудно се побират в тази сграда!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.