ДБ иска от областния управител да върне решението на ОбС за изработване на ПУП-ове преди приемане на ОУП

Актуално Гласове Новини

То, на практика, разрешава заличаването на запазени за зеленина територии и ги предвижда за комплексно застрояване

Общинските съветници от групата на Демократична България Веселина Александрова, Йордан Иванов, д-р Веселка Христамян и Добромира Костова са сигнализирали  Областния управител Ангел Стоев с искане да върне незаконосъобразно, според тях,  решение на местния парламент, което бе гласувано на последната сесия.

В мотивите си те посочват, че с приемането му се позволи изработване на подробни устройствени планове (ПУП-ове), които на практика заличават запазени за зеленина територии и предвиждат комплексно застрояване на тяхно място.

“Липсващата нова екологична оценка е само част от изложените от нас редица аргументи за незаконосъобразността. Решението е от ключова важност, защото може да създаде прецедент, вследствие на който преди приемането на Общия устройствен план (ОУП), администрацията да изготви максимален брой ПУП-ове, с които след това ОУП трябва, съгласно закона, да се съобрази. Това ще означава, че когато дойде време да се приема дългоочваното изменение на ОУП на гр.Пловдив, всички ще сме с „вързани ръце“ за възможни промени по него и ще трябва да се изправим пред чудовищно презастрояване”, пишат те до юридическия отдел на областна администрация.

Споделете ни във:

5 thoughts on “ДБ иска от областния управител да върне решението на ОбС за изработване на ПУП-ове преди приемане на ОУП

  1. Задължително трябва да се спре това скандално решение! Пловдив се задъхва от ново строителство. Строят с бясни темпове и бързат защото не знаят докога ще продължи гербаджийския чадър. До последно ще кешират. Този Общински съвет функционира порочно и в ущърб на пловдивчани. Нужна е чистка.

  2. Има ли право партийно оцветения в червено Николай Радев да бъде и общински съветник и директор на обшинско училище ЕГ Пловдив? Нали в образованието трябва да са аполитични? Сигурно има и други в Селсъвета, които са на държавна служба я в университет, я другаде.

  3. Остана ли зеленина в града?Всичко бе разграбено.На пещерско шосе извикаха огромни безсмислени болници и ликвидирана зелената връзка на кв.смирненски с гребната база.Дори направиха ресторанти собственост на лекари /доктори/,явно болниците не им стигат.Издигнаха огради,сложиха бариери за да не влиза никой там да ги безпокои.Паркоместа има само за докторите,а за гражданите къде са,нали трябва да има паркиране с собственото УПИ,но това не важи за мафията.Хората спират на пещерско шосе,натоварва се движението но на кой му пука.

  4. Абсолютно правилно становище, задължително е Областният / Държавата да спре хаотични, случайни, алчни, агресивни ТРАЙНИ ЗАСТРОЙКИ из Наше Село.

    ЗЕЛЕНИНАТА застрашена така е най-дребната беля; абе КАТЕДРАЛИ дигат разни идеолози навръх Теоета – сякаш една Альоша не ни е предостатъчна! Чифлици с пенис-кортове и бардаци частници си устроиха под Джендем Тепе!

    ОУПлан е основен, първичен, предхождащ, ПУПовете само детайлират = Альо, плужеко „арх“ Ахрянов ПОСЛУШНИК на българосъветския мутро’полит’ик!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.