АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Ректорът на УХТ прави политически PR на Стефан Янев

Университетът си позволи от свое име да пусне прессъобщение с лидера на новата партия „Български възход” като основен герой в него

Нормално ли е едно държавно висше учебно заведение да прави политически PR на политически проект, който дори не е във властта, но очевидно драпа за нея?

Това е резонният въпрос, който си зададе Под тепето, след като на редакционната поща получихме озадачаващо прессъобщението от името на Университета по хранителни технологии, в което основен герой е бившият служебен премиер и военен министър, и настоящ лидер на новосформираната партия „Български възход” Стефан Янев.

В информацията, пратена от ВУЗ-а, детайлно се описва откриването на фестивала „Вино и гурме”, и нещеш ли, в него се появява именно новоизлюпеният партиен лидер. За появата му от пресофиса на университета са отделили цели три абзаца. Пиарите на университета разказват как генерала пие вино като ценител, че харесва мерло и как „на много места той беше спиран от малки и големи, които се снимаха с него за спомен”.

Мила гледка- дечица гонят Стефан Янев за снимка… Дали наистина сюжетът е такъв?

Напоително допълват PR одата с пет снимки, на всяка от които присъства Янев. При все, че генералът няма нищо общо нито с хранителната или винената индустрия, нито с образователната система. С УХТ го свързва само ректорът на ВУЗ-а Пламен Моллов, който е сред съучредителите на партията му. И който очевидно е започнал да го представя пред медиите, но от името на същия този университет, който управлява.

Редно е да отбележим, че пиарите на УХТ не обслужват личните политически амбиции на ректора му и неговия партиен началник, а се грижат за имиджа на висшето учебно заведение срещу публични средства, а не такива от джоба Моллов или Янев. Очевидно и двамата са в политическа кампания, надявайки се на предсрочни избори, но не е редно PR-ът и да се плаща със средства на държавен университет. Най-малко това не е имиджово за едно висше учебно училище, а въпросните средства се харчат именно за това.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

  1. Гнусни комунистически утайки, нечестивци путиняшки,,,на бунището на историята сте вече, продажни мурзили смрадливи!

  2. Отвратяга е този руски копой , ала ваш Христо Иванов е същото леке и е присъствал не не едно гурме и са му посветили толкова писане по нашите медии на тоя капут

  3. Отворете сайта на МОН, раздел Висше образование, резултати от проверки. Ще видите доказателства за хаоса в УХТ и юридическата неграмотност на ректора. Това, вероятно показва с какви хора се обгражда Янев.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина