Актуално

Разследват как са получени нараняванията на изчезналото дете в Болярино

Момиченцето, което бе открито при организирана мащабна акция в село Болярино има следи от насилие по тялото си, обявиха от Прокуратурата в Пловдив.

Припомняме, че сигналът за изчезналото дете бе подаден от родителите към 12 часа по обяд в сряда, близо пет часа след като е било видяно за последно. Имаше противоречия в показанията им за възрастта на детето, като според полицията майката е твърдяла, че то е между 12 и 14 години.  Семейството е от сирийски произход и е с хуманитарен статут на временно пребиваващи в страната. Майката гледа децата, а бащата работи. При първоначалното допитване до нея, тя не е успяла да даде смислено обяснение кога детето е изчезнало. 

Родителите не говорят български език, децата им общо 6 – също. Името на момиченцето е Рейсян, то живее в селото с цялата фамилия от месец юни тази година, по данни на кметския наместник Стефка Милиева.

Снощи при откриването на детето бе обявено, че пред медиите окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христева и директорът на Областната дирекция на МВР Васил Костадинов, че животът му е извън опасност и то е в добро състояние. Рейсян е открита в неподвижно състояние в парк в селото, който е близо до къщата, в която живее семейството ѝ.

От прокуратурата и полицията уточниха, че е имало следи от насилие, но на този етап няма конкретика как са причинени те. Образувано е досъдебно производство, първоначално за отвличане на детето. 

Разследването продължава и се работи по всички версии. Очаква се до края на деня да има повече информация, но на този етап не се разкриват подробности, за да не се пречи на разследването. 

Снимката е илюстративна

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина