Разкриват консултативен денонощен кабинет в “Изгрев” (ВИДЕО)

Актуално Новини ПУЛС

Довечера започва работа първата за Пловдив 24-часовата приемна в УМБАЛ Каспела

Утре се включва и Транспортна болница

Денонощен консултативен кабинет в медицински център „Изток“ ще дава първа помощ на хората от квартал Столириново. На място ще се преглеждат пациентите, за да не се налага да обикалят по други медицински заведения из града.

„Освен, че хората ще бъдат консултирани близо до домовете си, това от друга старна ще облекчи натоварването на “Св. Георги”, каза д-р Христозов, шеф на Спешна помощ в Пловдив.

Той увери, че там ще работят педиатър и специалист по вътрешни болести.

„Ако има Спешен случай ние ще реагираме, за да бъдат извозени нуждаещите се до най-близкото лечебно заведение.“

На брифинга на Медицинския щаб днес след обяд не стана ясно дали вече са намерени лекари за кабинета в Столипиново.

Тази вечер в 19,30 часа започва работа и първият 24-часов кабинет в частната УМБАЛ „Каспела“, където ще се дават консултации на хора с грипоподобни симптоми.

Лекарите там имат необходимите защитни средства. След прегледа медиците ще преценяват на място специалистите дали болният ще бъде хоспитализиран или ще му бъде назначено домашно лечение.

„Целият първи блок е отделен за настаняване на пациенти със симптоми. Всеки ще бъде посрещнат от персонала и ще бъде прегледан. Създадена е необходимата организация“, поясни директорът проф. д-р Илиан Дойков.

Хората могат да позвънят на звънеца в дясно до входната врата на Блок 1.

Утре ще заработи такъв кабинет и в Транспортна болница, където при наличие на заразен пациент ще има възможност веднага да го хоспитализират там, обясни областният управител Дани Каназирева.

Тя отново призова хората при здравословни проблеми първо да се свържат с личните си лекари.

Шефът на ВМА – Пловдив полк. Гозманов увери от своя страна, че здравното заведение спазва всички противоепидемични мерки на МО, МЗ и Националния оперативен щаб, във връзка със случая на контактни лица в 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Областният управител коментира лабораторията на частната болница “Пълмед”, която обави преди седмица, че може да изследва за COVID-19.

“Има Национален щаб, те взимат решенията. Подготвили сме въпросите и сме ги изпратили. Не една частна клиника прави подобни тестове, но по разпореждане на Националния щаб резултатите подлежат на потвърждение от референтна лаборатория”.

Към настоящия момент са осигурени предпазни средства за работещите в държавните болници, увери тя.

“Не казвам че са достатъчни, но към момента и Спешна помощ, и Инфекциозна клиника, и “Каспела” имат средства. Т.е. първите няколко болници за работа с пациенти с коронавирус са осигурени”.

Утре ще има среща с персонала на Транспортна болница в 11 часа и там ще бъдат предоставени предпазни средства. Вчера отново е подадена заявка към София.

Евакуацията от УМБАЛ „Каспела“ – по учебник

Снимка на корицата: архив

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.