АктуалноГрадътИзбор на редактораИзпод тепетоНовиниРазследване

Работят ли Пеещите фонтани?

Никой в Община Пловдив не може да отговори на въпроса има ли светлинно-музикално шоу на водната атракция в Цар-Симеоновата градина и кога започва

Работят ли Пеещите фонтани и от колко часа започва светлинно музикалното шоу кога, тези въпроси въпроси ни задават пловдивчани на редакционната ни поща вече четири години по това време. През това време нито веднъж не бе спазена традицията от предходните години за отбелязване на Първото шоу за сезона.

На питането ни днес от Пресцентър на Община Пловдив ни препратиха към ОП „Градини и паркове“. Веселин Козарев напомни, че в началото на месеца е започнало почистване и пълнене на Пеещите фонтани, което е приключило за около седмица.

Директорът на предприятието уточни за Под тепето, че той не отговаря за графика на фонтаните, а те са в компетентността на ландшафтен архитект Амада Колчева.

Оказа се, че тя обаче е в отпуск.

От Пресцентъра на „Градини и паркове“ се опитаха да направят проучване по темата и това, което успяха да съберат като информация от служители на предприятието, които работят в парка бе: вероятно работят, като се стъмни.

Според тях дори т.нар. „Сухи фонтани работят“, което от галерията по-долу личи, че не е вярно.

Припомняме, че по принцип водната атракция се чисти, пълни и стартира работа през месец май. Шоуто се състои само в четвъртък, петък и събота от 21,30 през пролетта и в 21,30 часа лятно часово време.

Пеещите фонтани замлъкнаха

От 1 юли пускат Пеещите фонтани – ГАЛЕРИЯ

Четири въпроса за Пеещите фонтани

Под тепето продължава да прави опити да се свърже с ланш. арх. Колчева, която е в чужбина, след като няма кой друг да даде ясен отговор на поставените в началото въпроси.

Остава да виси въпроса как за толкова години никой не написа, не напечата и не залепи едно работно време на тези фонтани, за които и туристите постоянно питат.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина