АктуалноГрадътНовиниРазследване

Работят извънредно по покрива на Душото

Работниците на фирмата, която два пъти осъди Община Пловдив, са необезопасени

Нещо невиждано в ремонтните дейности се случва в центъра на града. Една фирма работи извънредно, показват наблюденията на екипа на Под тепето.

Строителната бригада, която възстановява изгорелия покрив на ОУ „Душо Хаджидеков“ работи и след 18,30 часа от понеделник до петък.

По това време вчера се изграждаше дървеното подпорно скеле, видя репортерът ни. Керемидите също са доставени в двора на школото.

Припомняме, че Спешното разчистване на овъглените останки започна в Деня на Съединението. Както тогава, така и в понеделник вечерта, никой от работниците не бе обезопасен.

На снимката ясно се вижда, че нито един от хората на покрива не носи каска, липсват предпазни очила, антифони и т.н.

От общината уверяват, че възстановяването на покрива в оригиналния му вид ще приключи в кая на месеца.

Дано спешността на работата не е за сметка на безопасността, на тези които ги извършват!

Строително ремонтните дейности на стойност 460 000 лева бяха възложени по спешност и неотложност на асеновградската фирма „Запрянови – 03“ ООД. Припомняме, че дружеството осъди два пъти Община Пловдив този година. Веднъж – през януари за 550 хил. лева за допълнителните дейности по замразената зоологическата градина и втори път – през месец април за 77 342,23 лв. за възникнали допълнителни работи по ремонта на ДЯ „Детски смях“.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. За основен ремонт се иска разрешение за строеж. А за да получиш това разрешение, трябва да имаш одобрен от общината проект. Кога успяха да ги направят тези работи.
    Училищата са 3-та категория по ЗУТ, значи задължителен стр. надзор. Къде е той?
    На снимката се вижда група мургави работници, които правят нещо без проект, без надзор. Това не е покрив на къща, че да се подхожда по този начин.
    Общината е най-големият закононарушител в републиката, след държавата!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина