АктуалноГрадътЗелен градИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Работници на „Градини и паркове“ разчлениха поливната система на Руски

Нови 32 чинара бяха засадени в зелената пешеходна алея на бул. „Руски“, която разделя двете пътни платна между кръстовищата с ул. „Преслав“ и ул. „Гладстон“, похвалиха се преди два дни от ОП „Градини и паркове“. Добрата новина обаче идва и с лоша.

Както Под тепето писа завчера, при подготовката с изкопаване на дупки за младите дръвчета поливната система бе прекъсната, а директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев увери, че тя ще бъде възстановена.

Повторната ни проверка на място обаче установи, че поливната система не е просто прекъсната. Тя буквално е разчленена. Преброихме поне десет точки на разкъсване на системата по продължение на цялата отсечка от булеварда. При изкопаването на дупките за дръвчетата работниците на общинското предприятие въобще не са си правили труда да запазят поливната инсталация, вкопана в земята. Резултатът е от „добре“ свършената работа е, че тя е така унищожена, че вероятно ще трябва да се изгражда наново, а това е свързано с допълнителни публични разходи.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Пловдив е завлядян от гламави помаци и ахмаци , навсякъде са в обществените поръчки – за справка вижте в какво превърнаха ул. Даме Груев след дъждовете,,, докато не обесят няколко подобни маймуни и шефовете им, няма да се подобрят нещата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина