Актуално

Пускат влак стрела по линията Пловдив-Септември

Снимка архив на btv, автор Ладислав Цветков

Пътуване с високоскоростния влак в жп участъка ще е този петък от Централна гара

Демонстрационно пътуване с високоскоростен влак в жп участъка „Пловдив-Септември“ организира Талес Австрия ГмбХ. Фирмата е изпълнител на договора за модернизация на същата линия, която се осъществява с европейски средства.

Първият такъв влак у нас бе представен през есента на 2013-а година. Той се движи със скорост 160 км/ч.

На влака стрела ще се качи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Гости на събитието се очаква да бъдат Н. Пр. Роланд Хаузер, посланик на Република Австрия в България, Н. Пр. Ерик Льобедел, посланик на Република Франция в България, Алфред Файдер, изпълнителен директор на Талес Австрия ГмбХ, представители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и др.

Високоскоростният влак тръгва от Централна гара – Пловдив на 29 септември /петък/ 2017 г. от 11.00 ч.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Високоскоростен влак от около поволин век и повече избощо не значи 160 км/ч. Това е стандартна скорост. Високоскоростен е до 200-250 км/ч, което не само ще гледаме през крив макарон, но и за България за момента изобщо не е нужно. Ако думите са на ББ или на Московски, не ме учудва некомпетентността. Като не вървят вече лентичките за рязане, поне словата да останат бляскави, нищо, че са без съдържание.

  2. Моля, ако може да поканите министър Московски в Държавно предприятие Транспортно строителство и възстановяване да обясни на служителите защо сме 4 месеца без заплати, защото нашите ръководители нищо не ни обясняват

  3. Ами питайте ги, защо от декември максималната скорост на БДЖ ще е 130км/ч, а не както досега за някои влакове 150км/ч. Също и кога „Информационно обслужване“ ще пуснат билетната система на БДЖ.

    В 21 век все още се пишат хартиени билети?!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина