Първи граждански коментари на идеята за Мемориал на Младежкия хълм (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Власт Избори 2021 Новини Под ножа

„Спрете да бетонирате парковете ни!“

„Мемориал на загиналите от войните на Младежкия хълм  е като увеселително влакче в траурен парк,“ това коментира читател на Под тепето по повод  обявения от Община Пловдив  открит конкурс за визията на „Мемориал на загиналите във войните за национално обединение“ и определеното място за него на Младежкия хълм.

Първите граждански коментари по идеята за изграждането и позиционирането на мемориала започнаха да валят още по време на онлайн брифинга за представянето.

Като ландшафтен архитект смятам, че мястото – между Денталния факултет и бензиностанцията е абсолютно неправилно. Това ще тампонира още повече Младежки хълм.

Още повече там се намира и неодовършеният главен подход към парк Младежки хълм, който е част от одобрен паркоустройствен проект.“ – Невена Пачеджиева

Константин Бобоцов, внук на фронтовак с 9 военни отличия: „… Жертвите на войните, предизвикани от национални и постимперски амбиции, не може днес да бъдат делени по градове, окръзи, както се правеше преди Втората световна война – всяко село да си издигне паметник на загиналите. Всеки има роднина, чието име е изписано на такъв паметник…

Ще станем за срам и позор на света с конкурс за нещо, измислено от една популистка власт, потънала в провинциалните си амбиции.

 

Bistra Vik:„Да разбираме, че ще направите нова братска могила, в която да заринете 500 000 лв, да я оградите и заключите и да си ходите там евентуално един път годишно, ако се сетите? За да спазите традицията, ще го направите в защитена територия, за да може да унищожите още един парк. Междувременно усилено работите по въпроса след години да издигнем мемориал на загиналите по време на настоящата пандемия заради пълната дезорганизация, която създадохте.“

Piper Chapman: „Поредната недомислица, от която града няма нужда. Съществуващите мемориали са в трагично състояние – справка Братската могила – а ние ще наливаме пари в поредната бездънна яма, за да може кмет и общинари да трупат точки от рязане на ленти. Това опит за кризисен ПР ли е? …“

Спрете да бетонирате парковете ни!“ – написа пловдивчанка.

Според емотиконите на фейсбук до 24 часа на 15 декември видеото на общината имаше 9 лайка, от които 5 на служители в администрацията и членове на ПП ГЕРБ.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Първи граждански коментари на идеята за Мемориал на Младежкия хълм (ГАЛЕРИЯ)

 1. Газиран патриотизъм, великобългарски шовинизъм и НАЦИонал-империализъм като „Мото“ не са допустими извън …решетките на лудницата на Четвърти километър, София.

  (Откъдето изтървали МУТРО’ПОЛИТ’ика като студентче, че да не го хранят заради обикновен религиозен фанатизъм)

 2. Евгений ТОДОРОВ
  16 декември, 2020 в 7:57 am
  Има завещание на скулптора на Братската могила Любомир ДАЛЧЕВ – Зико много добре го знае. Просто трябва да се изпълни. И ще имаме един интелигентен Пантеон на много високо естетитечскоо ниво. Да не говорим, че формулироввката “ЗА ОБЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ” е толкова спорна, че не може да бъде.
  ––––-
  Безпартиен
  15 декември, 2020 в 11:11 pm
  Бутайте “Альошата” и слагайте там каквото си искате! Мястото е идеално!
  ––––
  За сведение на Панов и кмета
  15 декември, 2020 в 7:17 pm
  В ОЧЕРТАНИЯТА НА ТЕПЕТО ВСЯКА ТРЕВИЧКА Е НЕПРИКОСНОВЕНА. НИКАКВО ПОСЕГАТЕЛСТВО НЕ БИВА ДА СЕ ТЪРПИ, А СЛЕДВА ДА СЕ НАКАЖЕ СПОРЕД ЗАКОНА.

  НИКАКВО “ОБЛАГОРОДЯВЕАНЕ” “РАЗВИТИЕ” “ПОДОБРЯВАНЕ” В ДНЕШНИЯ ПЕРИОД НА КРИЗА ДА НЕ СЕ ПРОПАГАНДИРАТ.

  СЛЕД ГЕРБ / РЕЖИМАБоБоТРИ ЩЕ ВИДИМ =ДАЛИ-ИЛИ…

  ЧИФЛИЦИТЕ НА ПО-ПЪРВИ ХОРА УЖКИМ „ТЕНИС-КЛУБ“ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯТ КАТО ЗЕЛЕНИНА. ДА СИ КУПЯТ ПАРЦЕЛ В РЕГУЛИРАНИЯ ГРАД И ДА СИ …КЛУБЕЯТ!

  НИКАКВИ ИДЕОЛОГИИ, КОМУНИСТИЧЕСКИ АЛЬОШИ ИЛИ МУТРО’ПОЛИТ’ИЧЕСКИ КАТЕДРАЛИ ВЪРУ ТЕПЕТАТА НЕ СА ЗАТРЯБВАЛИ НА ПЛОВДИВЧАНИ.

  МУТРИТЕ = ВЪН!
  ––––-
  жалкият СелСъвет подмяташе ДОРИ ГЮРО МИХАЙЛОВ
  15 декември, 2020 в 7:29 pm
  Даже историческият великолепен монумент на Гюро беше най-безсъвестно, безсмислено и безсрамно подмятан из Града според все по-велики хрумвания и щения, та сега кокалестите глави на фелдфебелите (тукашен ли е тоя “генералисимус” или и той от Коньовица? Навъдиха се, щото тук от будалите лесно цицат…)

  цялата тая идиотия намирисва на ДАЛАВЕРА, ама силно смърди =щом най-първо ЗА ПАРИ говорят – от поделенията щели да скубят войниците =ясно!
  ––––
  баскетБОЛНИЯТ мозълкия е СРАМ ЗА Града
  15 декември, 2020 в 7:45 pm
  Докато крадливият КлептоКрат Тотев, ИМПЕРИАЛист хитричко се придържаше строго към …присвояване =щото това се търпи тук безнаказано= то Зико е толкова глупав, че се води за носа от всякакви Агитки, Ортаци и Мераклии.

  ПОСЛУШНИК.
  –––––
  ГЮРО НИ Е ПРЕДОСТАТЪЧЕН; Градът ИЗНЕМОГВА
  15 декември, 2020 в 8:05 pm
  Пловдивчани отговарят: “Сульо,
  как да “ИЗГЛЕЖДА” няма нужда да питаш, ами иди на Братската Могила и си избърши ГУРЕЛИТЕ дано прогледнеш за Народната Любов – от която със заключени решетки трябва да се пазиш!

  Или с БИЯЧИ, без които МУТРО’ПОЛИТ’икът НЕ СМЕЕ да мръдне.

  И щом това ти харесва, чак ТОГАВА обявявай конкурс „как да било изглеждало…“ ха! (пак за МОЯ СМЕТКА / ТВОЯ / НАША, народна)

  УПРАВА е нужна на Града, а не изГИЗДЕНИ изг7зици!

  МУТРИТЕ – ВЪН!
  ––––-
  първо ПЪРВИТЕ конкурси, кмете!
  15 декември, 2020 в 8:14 pm

  Каквото и да били кажели гражданите, Зико вече бил отсякъл РЕШЕНИЕ.

  Бре, бре, какъв Мощняк! Мото: Работа, Работа, РАБОТА!

  Преди това, кмете, не пропускаш ли да обявиш няколко по-първи конкурси според Закона:

  ЗА ГЛАВЕН АРХИТЕКТ?

  ЗА СТАРИЯ ПЛОВДИВ?

  ЗА КУЛТУРЕН ЗАМ- ??? А?

 3. Пълни глупости са това,да отидат да видят Братската могила в какво състояние е първо,после да мислят за следващия мемориал.

 4. „На гол тумбак чифте пищови“ може да е клише, ама подхожда точно за поредната глупотевина…Или, примерно, клошар да си купи „Шанел“ вместо нови гащи…И понеже тая глупост не е единствената можем вече да говорим за диагноза вследствие вдигането на заплатите на горките хорица начело с Айляка…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.