Прокуратурата ще образува проверка за кариерите в Белащица

Актуално Власт Гласове Криминале Новини Разследване

РИОСВ и Първо Районно управление на полицията в Пловдив събират данни за извършените нарушения 

Предстои Прокуратурата да предприеме действия, след предоставяне на материалите от извършените на територията на двете концесии над Белащица проверки на институциите. Това заяви областният управител в коментар по развитието на казуса към днешна дата.

„Заедно с вицепремиера и министър на околната среда Борислав Сандов снощи бяхме на място в Белащица.  Хората твърдят, че все още неправомерно се троши и изнася инертен материал, заради което излязоха на протест и блокираха камиони“, напомни Йордан Иванов.
В понеделник губернаторът сезира директора на РИОСВ-Пловдив и разпореди незабавна проверка, която установи, че за трошачната дейност, която се извършва на частен терен на една от фирмите, не е премината процедура по оценка за въздействие на околната среда. А това е нарушение.
В рамките на деня беше връчено и предписание за преустановяване на дейността.
Проверката продължава и днес, потвърди областният управител преди минути.
„Преглеждат се всички документи, за да може, когато материалите бъдат събрани, директорът на РИОСВ-Пловдив да ги предаде на прокуратурата.
Проверка е образувана също и от 1-во РПУ-Пловдив. Когато бъдат събрани всички данни, кантарни бележки и пътни листове на камионите, извозващи материали, те също ще бъдат ппредадени на компетентните органи“, обобщи Йордан Иванов.

 

Споделете ни във:

4 thoughts on “Прокуратурата ще образува проверка за кариерите в Белащица

  1. Мамин, ако е твоят тип е така, с оценката ти. Но има и Отговорни за страната и хората, Човеци, областни управители.

  2. В град Бургас, има много подобен случай, дори и по тежък от този, в квартал Банево,мръсен въздух, шум, преминаване на тежкотоварни камиони на метри от домовете,с една дума,… безобразие, а за РИОСВ всичко това е в рамките на нормалното..няма такава държава

  3. Областния управител не е губернатор, а назначена политическа калинка от управляващите, независимо как се казва. Нищо не зависи от него, освен да прави далаверки с каквото може и да си прави PR за кметските избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.