Министър Борислав Сандов: Ако това безчинство на „Европейски пътища“ продължава, ще ни принуди да предприемем по-крути мерки

Актуално Власт Гласове Новини Разследване

Министърът бе при протестиращите в Белащица снощи и се увери на място, че камиони извозват баластра – ВИДЕО

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който в края на работния ден в понеделник отиде на място при протестиращите жители на Белащица, за да се увери, че камиони извозват баластра заяви:

“Кариерата над Белащица продължава да се експлоатира, въпреки че срокът на концесията ѝ приключи миналата седмица. Полицаите пропускат камионите като приемат обяснението от шофьорите “такава ни е уговорката”. Интересно каква е тази специална дефиниция в закона, който обезсилва останалата част от него. Ако това безчинство на „Европейски пътища“ продължава, ще ни принуди да предприемем по-крути мерки.”

По-рано същи ден гражданите  блокираха пътя към една от кариерите и спряха над 20 камиона, натоварени с инертни материали.

Припомняме, че от РИОСВ съобщиха в понеделник, че се извършва спешна проверка на кариерите над Белащица.

От Екоинспекцията са установили, че на терен – собственост на един от концесионерите, разположен извън зоната на концесията, има производствена база с трошачно-сортировъчна инсталация, която се води на друго дружество и по време на проверката е работела. Според представените документи същия ден 48 транспортни средства са напуснали базата.

Областният управител Йордан Иванов обяви, че дейностите на кариерите над селото се извършват в нарушение на законодателството. Въпреки, че се работи в частен имот, няма процедура по ОВОС, подчерта той.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Министър Борислав Сандов: Ако това безчинство на „Европейски пътища“ продължава, ще ни принуди да предприемем по-крути мерки

  1. Всеки трети крадецобандит си построи незаконно прогимназия там, сега станаха радетели за чист въздух каза:

    Като говорят за проверки да проверят надлежно колко точно живущи в Белащица имат разрешително за палатите си и дрискащи в ями??!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.