Прокуратура и полиция погнаха ОКТ и превозвачите

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа

Заради договорите с превозвачите от градския транспорт и плащането на компенсации към тях от бюджета Икономическа полиция е задържала шефа на „Организация и контрол на транспорт” Пламен Вълков. Информацията идва ТрафикНюз. Медията пише още, че той е с повдигнати обвинения за длъжностни престъпления. Бил е освободен от разследващите с мярка „подписка”. Задържана е и главният счетоводител на ОКТ Лидия Пастърмаджиева. Привикани в Икономическа полиция са и част от превозвачите. Собственикът на „Хеброс бус” Веселин Дошков е с повдигнати обвинения за 21 милиона лева- компенсации и субсидии, които дружеството е получило през последните 5 години.

До този момент от прокуратурата и полицията няма официална информация.

От Община Пловдив не потвърдиха, но и не отрекоха информацията. „ Правим проверка”, обясниха от кметската пресслужба. По-рано през деня от там излязоха с прессъобщение за визитата на кмета Здравко Димитров в ОКТ, на което са били обсъдени подмяната на остаряла светофарна уредба и включване на още 20 кръстовища към системата за управление на трафика. На едната снимка присъства Пламен Вълков. Оказа се, че пиар събитието се е провело вчера.

От прокуратурата и полицията търсят отговорите на многото съществени въпроси, свързани с финансирането на градския транспорт в Пловдив с публични средства. Това се случва след като преди повече от месец Общински съвет гласува пореден милион за компенсации за фирмите от градския транспорт. След сесията стана ясно, че в Пловдив има автобуси, които гълтат по 60 л гориво на 100 км пробег, на курс средно се продават по няколко билета, а превозвачите отчитат наеми, които плащат практически на себе си, като разход, който води до загуби.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Прокуратура и полиция погнаха ОКТ и превозвачите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.