Проф. Карен Джамбазов: Над 60 човека ще бъдат изследвани

Актуално Новини ПУЛС

Срокът на карантината в отделението на 12 етаж ще е докато излязат резултатите на всички

Въведен е филтър на входа на болницата – всички пациенти влизат през Спешния център, където се измерва температурата им

Изпълнителният директор на  УМБАЛ „Свети Георги“ определи като неотговаряща на истината информацията, че медик, завърнал се от чужбина е причина за заразата

„Такава официална информация, която да представлява медиен интерес,  че някой тайно се е промъкнал през граница и тайно е започнал работа в УМБАЛ „Св. Георги“ няма. Всички, които работим там спазваме указанията на Националния кризисен щаб и законите на страната.“

Това заяви в коментар проф. Карен Джамбазов, изп. дир. на УМБАЛ „Св. Георги“. Припомняме, че тази сутрин от Националния щаб потвърдиха случай на заразена медицинска сестра от неврохирургията на лечебното заведение. Той говори по време на пресконференция на Специализирания медицински щаб към Областна управа.

Проф. Джамбазов заяви, че е извършил лично проверка. “Имаме колега завърнал се от чужбина 12 февруари – това е много, много преди да бъде обявена епидемия и извънредно положение”, каза той.

Над 60 човека ще бъдат изследвани за коронавирус във връзка със случая на 59-годишната медицинска сестра от Клиниката по Неврохирургия, посочи директорът на здравното заведение.

„Днес получихме информация, че член на персонала е с потвърдена проба. Тя не е на работа от петък.  Днес са предприети мерки от РЗИ, получихме предписанията за карантина на 12 етаж. Срокът ще е докато излязат резултатите на всички“, поясни професорът.  

Ако трябва да се приемат пациенти, те ще се пренасочват към другите болници, допълни той.

Надяваме се изследванията на всички пациенти и персонала да станат по-бързо и да са отрицателни, каза още проф. Карен Джамбазов.

Въведен е филтър на входа и всички пациенти влизат през Спешния център, където се измерва температурата им.

Това важи и за родилките. Ако носят лични предпазни средства, не е проблем да минат оттам, каза директорът на здравното заведение.

Споделете ни във:

1 коментар за “Проф. Карен Джамбазов: Над 60 човека ще бъдат изследвани

  1. Несъстоятелна “мярка” е “…пациенти влизат през Спешния център, където се измерва температурата им…” понеже ВСЕКИ САМ МОЖЕ да си провери температурта. Която не е специфична непременно за Ковид-19, а и за куп други състояния.
    ТЕСТ на място / навреме за всекиго, не само за разболялите се при такава продължителна инкубация след заразяването трябва.
    ХИЛЯДИ бройки, днес.
    Вчера!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.