АктуалноБългарияВластГрадътНовиниПод лупа

Проектът за реализация на каскада „Доспат –Въча“ е с хоризонт 2070 г.

Населението на Област Пловдив тогава ще е нараснало едва с 3000 души

Прогнозата на НСИ бе цитирана по време на Експертен съвет за прединвестиционните проучвания

Далечен поглед в бъдещето се прокрадна по време на днешния Експертен съвет за прединвестиционните проучвания по проектът за реализация на каскада „Доспат –Въча“, който се провежда и в момента в Областна администрация – Пловдив.

По време на презентацията на ръководителя на проектантите инж. Борис Цанков посочи, че хоризонтът на проекта е 2070 година. Той цитира проучване на НСИ, според което населението на територията на 28-те населени места в областта тогава ще е 466 000 души, което е с едва 3000 повече от сегашното.

Според други цитирани данни през 2070-та година едни жител на областта ще ползва средно на денонощие 247,30 литра вода, като сега става дума за 171 литра.

Експертният съвет изслушва проектантите, които представят проекта. Той е показан преди два месеца. Очаква се въз основа на технико-икономическите характеристики, членовете на съвета да гласуват в края на заседанието „За“ или „Против“ приемането му.

Областният представител Дани Каназирева изчете писмо – становище от МРРБ, което посочва редица пропуски в предпроектното проучване.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина