АктуалноГрадътНовини

Продължава работата в кариерата над Белащица

Активна дейност се забелязва в кариерата на „Европейски пътища“ над село Белащица край Пловдив. Видимо на място има активно движение на тежка техника, пише читател на „Под тепето“ със снимки от 23 ноември.

Множество протести на жители от региона се борят срещу дейността на двете кариери, които копаят планината. Запрашаването в региона е значително и се следи непрекъснато от РИОСВ. Преди няколко седмици от институцията оповестиха, че са монтирали нови уреди за следене на нивото на фините прахови частици във въздуха.

Независимо от протестите и множество срещи с различни институции кариерите работят. При една от последните такива срещи преди няколко месеца с участието на областния управител, представители на община Родопи и Министерството на околната среда стана ясно, че само при констатирани груби нарушения може да се спре работата на концесионера.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

    1. Имаше съдебно решение, което каза, че затварянето е било незаконно, което пък се знаеше още тогава. Работи само едната кариера има договор за още около година. Проблем ще бъде, ако го удължат. За това трябва да внимават жителите там.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина