АктуалноГрадътНовиниРазследване

Пробивът до Водната палата: Подлезът и велоалеите остават, левият завой – не

Кръстовището ще е на две нива. Тунелът под земята – 40 м. широк

От фирмата изпълнител единствено дадоха подробности по проекта за пробива под сегашното кръгово до Водната палата по време на днешната церемония за старта му, която бе придружена с протест срещу бъдещото съоръжение.

Паун Иванов, представител на компанията „ИСА 2000“ обяви, че иска да се знае ясно, че стойността не е тази, която е писана на табелата, опъната от Община Пловдив за събитието. На нея пише 30 000 000 лева.

„Стойността на обекта е 7,8 млн. лв. Съоръжението ще бъде на две нива. Ще има само десни завои и движение направо. Запазват се велоалеите и всичко други комуникации, които в момента съществуват. Съоръжението е широко 40 метра с две по 20 ленти.“

Какво ще стане без леви развръзки на Водна палата?

Има вероятност фирмата – изпълнител “ да поиска актуализация на КСС-тата заради увеличаващите се цени на строителните материали, стана ясно от отговора му на журналистическо питане.

Вижте още във видеото.

Паун Иванов бе вторият и последен човек от официално присъстващите на първата копка, който отиде при протестиращите и разговаря с тях.

Богдан Милчев на амбразурата срещу протеста до Водната палата

Той им даде уверение, че е създадена необходимата организация, която да гарантира, че няма да се затруднява сериозно трафика в града. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

 1. ИСА са най добрите в строителството, а Паун е докозан професионалист с много опит и стотици обекти в България, юмакедония, Гърция и др. Стар можещ кадър, различен от съвременните млади лапачи некадърници. Браво за избора.

 2. Проектът е достоен от гледна точка на отпушването на трафика по протежение на самите булеварди, което е предобладаващото направление.

  На това кръстовище вече никога няма да има задръстване.

  Разбира се, това да се губят левите завои е недостатък, само че това е около 20% от целия трафик, пък и след построяването остава възможността да се допълни проектът – на плочата има място както за светофар, така и за кръгово, но явно е преценено, че такива не са нужни.

  В случая съм съгласен с Райчев, че варианти има много, но се търси баланс между цената и очакваните ползи.

  Естествено, най-добре би било да се построи изцяло нов мост, който да започва непосредствено след Чифте Баня и да минава над булеварда, така както е на Руски или на Васил Априлов, но представяте ли си колко би струвал един нов панаирен мост? Поне 30-40 милиона…
  Е, кажете как да стане това?

  Така че този проект е добър. Не е перфектен. Но е достатъчно добър.

  1. Според Некадърника иван тотев в негово интервю най новия транспортен мост свързващ бул.България и ул.Копривщица струва точно 15 милиона,ха сега се опитай да посмяташ малко:кръговото и шадраванчето струват на Пловдив 2 милиона,пробива струва на Пловдив 10 милиона-обща сума 12 милиона и само с 3 милиона отгоре щеше да се направи нов широк и висок мост на панаира.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина