Природонаучният музей търси осиновители на костенурките от фонтана до зала Лотос

Актуално Градът Живот Новини

Ще се изненадате да разберете, че костенурките не са на музея, но служителите му се грижат за тях от състрадание

Любимият музей на малки и големи в Пловдив – Природонаучният отправя покана към любителите на земноводни да приютят за зимата някои от обитателите на фонтанчето до зала “Лотос”.

В малката водна атракция в Дондуковата градина от години има пасаж от червенобузи костенурки, които преминаващите се спират да гледат, децата им се радват с часове.

Тук е мястото да подчертаем, че костенурките не са собственост на музея. Явно в един момент недобросъвсетни стопани са започнали да се освобождават от тях, оставяйки ги във фонтана.

Служителите на Природонаучен музей-Пловдив по принцип не би трябвало да носят  отговорност за тях, но от състрадание ги хранят прибират през най-студените месеци.

„Тъй като вече нямаме възможност да се грижим за тях, отправяме молба към вас да приберете една или няколко костенурки само за зимните месеци, когато има вероятност водата във фонтана да замръзне и те да загинат. Затова организираме кампания “Приюти костенурка за зимата”, която има за цел да намери топъл дом на червенобузите костенурки, оставени във фонтанчето до зала “Лотос”, разказаха от музея.

Още по-добре би било ако решите да задържите костенурката за ваш постоянен домашен любимец. Но ако не желаете това, можете на пролет отново да пуснете костенурката във фонтанчето.

Костенурките не са претенциозни и грижата за такъв домашен любимец не е тежка, уверяват специалистите.

Някои съвети за отглеждането на тези симпатични земноводни и тяхната история може да видите в КАПАНА.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.