АктуалноГрадътИзбор на редактораКултураМненияНовиниОбщина Пловдив

Пренасочват парите за Форум Изток-Юг и Ламартин за кино Космос

Отпуснатите от държавата 2,2 милиона лева за старт на проекта за консервация и реставрация на Античен форум Изток-Юг и къща Ламартин ще бъдат пренасочени към кино Космос. Причината- инвестиционната програма по Закона за държавния бюджет не може да финансира недвижими културни ценности, каквито са Форума и една от перлите в Стария град. Така средствата, отредени за тях, че бъдат добавени към вече отпуснатите от държавата за киното 4 милиона лева от държавата. Припомняме, че прогнозната стойност за реализацията на проекта на архитектите Димитър и Елена Балджиеви е около 8 милиона лева.

„Механизмът за кандидатстване бе такъв, че не се виждаше напълно Законът за държавния бюджет, и после видяхме, че през инвестиционната програма не може да се финансират недвижими културни обекти. Ще търсим начини за средства от други пера за форум Изток – Юг и за къща Ламартин в Стария град.“, коментира казуса днес пред радио Пловдив зам.-кметът по финанси Женя Петкова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/pitat-kade-sa-parite-za-znakova-kashta-v-stariq-grad-snimki

    КМЕТЕ, ЗА РАЗЛИКА ОТ КЬОРФИШЕЦИТЕ (ПО ТАРИФА) ОКОЛО ВСЯКА ВТОРА ОВЕХТЯЛА КЕРЕМИДА ИЗ ЦЕНТЪРА И ОКОЛО КОЛОСАЛНИ СТАТУИ ПО ТЕПЕТА

    ЛАМАРТИН Е ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ

    АРХЕО-КУЛ-ТУРИСТЪТ ДА СЕ ЗАГАЩИ МАЛКО, ТО САМО С БЮРОКРАЦИЯ, ЧАНТАДЖИЙСТВО И ФОТО-ПОЗИРАНЕ КУЛТУРА НЕ СЕ ПРАВИ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина