АктуалноГрадътКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Пренасочват пари от пробива на Водната палата за Модър-Царевец

Половината от средствата за нереализирания пробив на Водната палата ще бъдат пренасочени за индексация по договорите за Модър-Царевец и прилежащата улична мрежа, които също се реализират със заемни средства от Фонда за устойчиви градове. Такова предложение внася за следващата сесия на Общински съвет кметът Здравко Димитров.

Пет милиона от парите за пробива на Водната палата се инвестират в реконструкцията на Дондуковата градина, а останалите близо 5 милиона ще бъдат разпределени за бул. „Хаджи Димитър” и ул. „Царевец”, но не е ясно какъв точно ще е размерът на компенсациите там. Към днешна дата анекс има сключен единствено за изпълнението на самия подлез на  „Модър-Царевец”- допълнителни 1,27 млн. лева.

Веднага след заседанието на правната комисия към местния парламент независимият съветник Слави Георгиев излезе с коментар във Фейсбук по темата.

„Днес на заседание на Правна комисия, администрацията на Здравко Димитров, внесе поредно увеличение на средства, за строителните обекти: пробива Модър-Царевец; бул. „Хаджи Димитър“ И ул. „Царевец“.

Касае се за пренасочване на средства от отпадналия пробив до Водната палата. Въпреки съгласието на Общински съвет, че средствата от отпадналия обект ще се пренасочат за реконструкция на „Дондуковата градина“, са вмъкнати и горепосочените обекти. Всичко това обаче се случва, без да са посочени конкретни суми, те остават плаващи.

Така Здравко Димитров иска да му бъде разписан празен чек. Най-забележителното е, че по тези обекти на 2.08.2022г. вече са одобрени допълнителни средства с общ размер 1,653 854лв. Нужно е да отбележа, че изпълнението на тези обекти се движи с огромна забава, което създава огромни трудности на и без това претоварения трафик в Пловдив. Явно това не е проблем за администрацията на Здравко Димитров, който иска повторно увеличение на средствата. Така двойно се нарушава обществения интерес. Не само обектите са в забава, но и двукратно се завишава стойността им. Този „патент“ на здравковото управление, трябва да бъде изкоренен, защото е с мирис на корупция.

Пловдив заслужава повече“, написа Георгиев.

Очаквайте видео интервю със зам.-кмета Пламен Райчев относно ремонтите в Кючук Париж, за да разберете кога жителите на район Южен ще излязат от капана на инфраструктурните проекти.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина