Прегласуваха върнатите от областния управител ПУП-ове

Актуално Градът Избори 2021 Под ножа

Само общинските съветници от Демократична България бяха против

Общински съвет прегласува върнатите от областния управител Йордан Иванов дузина изменения на подробни устройствени планове на днешната си сесия. Всеки от ПУП-овете бе разгледан по отделно и приет с еднакви гласове- 33 от старейшините бяха „За”.

Против измененията гласуваха единствено съветниците от Демократична България, след чието писмо до регионалния министър Гроздан Караджов се получи хаосът с разглеждането на плановете в местния парламент.

От ДБ отново настояха, че ситуацията остава непроменена, въпреки визитата и изявлението на министър Караджов в началото на седмицата. Той подчерта, че няма право да тълкува ЗУТ и че две условия трябва да бъдат спазени кулминативно, за да се издават ПУП-ове по време на процедура за изменение на ОУП и никой не може да спре работата на Общинския съвет, който е отговорният орган за тази работа. И подчерта, че ПУП-ове могат да се издават, но само при условие, че се спазят две законови изисквания: те да бъдат разгледани на ЕСУТ и промените в тях да отговарят на предвидените промени в ОУП

Съветниците от Демократична България заявиха днес в пленарната зала, разглеждането на подробни устройствени планове в ОбС остава незаконно.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.