АктуалноБизнесГрадътЖивотНовини

Предприятието на Schneider Electric в Пловдив стана „Фабрика на годината“

Предприятието за автоматични прекъсвачи „Шнайдер Електрик България“ в Пловдив завоюва първото място в конкурса „Фабрика на годината“. Той е организиран от „Капитал“ в партньорство с Община Пловдив и Trakia Tech, а церемонията по награждаването бе снощи под тепетата. Крайният победител измежду шестте финалисти беше избран от независимо жури, като пловдивското предприятие ще носи титлата до следващото издание на конкурса през 2023 г.

„За „Шнайдер Електрик България“ отличието „Фабрика на годината“ е изключителна чест – за завода в Пловдив и за колегите в София, с които работихме неуморно тази година, за да доставяме устойчивост в няколко направления – технологии, иновации и енергийна ефективност. Хората в екипите ни са онзи значим ресурс, който продължаваме да развиваме и който има водеща роля в Индустрия 4.0.“, сподели на церемонията директорът на Умната фабрика Мартин Йорданов.

„За нас тази награда е поредното потвърждение, че развивайки хората, развиваме иновациите и бизнеса устойчиво“, допълва още той.

Още през 2019 г. заводът на Schneider Electric в България получава Smart Factory сертификат – най-високия вътрешен стандарт на групата за индустриално производство, автоматизация и ефективно управление на процесите. Над 70% от процесите в него са изцяло автоматизирани, а екипът не спира внедряването на нови технологии. В момента заводът има персонал от около 800 души, а административният състав е не повече от 7%.

Един от проектите, които „Шнайдер Електрик България“ представи по време на конкурса, е за самообучаващ се контрол върху качеството на спойките за прекъсвачи Debora. На ключови места за производството са инсталирани около 20 самообучаващи се камери, които разпознават евентуални дефекти. За контрол на качеството се прилагат решения на базата на технологията „дълбоко обучение“ (deep learning). Машинното самообучение се използва и за прогнозна поддръжка, а това може да спести значителни разходи.

Photo credit / снимка на Мартин Йорданов – Капитал

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина