Актуалновашите снимкиГрадътНовини

Пръскане с препарат стресна пловдивчани

Около час след земетресението с магнитуд 4.3 по Рихтер, което разлюля Пловдив снощи десетки хора сигнализираха в социалните мрежи, че гори пожар на Младежкия хълм.

На Спешния номер 112 са постъпили няколко сигнала за това, веднага към мястото са насочени есипи на противопожарната служба в града.

Няма пожар на Младежки хълм. Снимките от социалните мрежи създават такава илюзия„, съобщиха от пресцентъра на Пожарната. В съобщението се казва още, че на тепето е пръскано против комари, а мъглата и осветлението създават усещането за пожар.

По-късно на редакционната ни поща пловдивчанин изпрати снимката, която виждате на корицата със следния текст: Здравейте, към 22:30 на 17 юни станах свидетел как самолет кръжеше около върха на Младежкия хълм и изпускаше някакъв газ, който покри тепето.

Проверка на Под тепето показва, че от ОП „Дезинфекционна станция“ информират периодично за обработката на тревните площи срещу комари на територията на града. В последното им съобщение на тази дата е фиксирана работа в тревни площи на територията на район Северен и район Централен, без повече конкретика. Специализираните екипи ще използват биоцидни препарати, разрешени за употреба от Министерство на здравеопазването, в съответната препоръчителна доза и концентрация. 

По данни на общината този месец ще се пръска поне още няколко пъти. Обработките ще се извършват в часовия диапазон от 20:00 до 03:30 часа. 

Припомняме, че през август 2022-ра г. тепето бе обхванато от няколко огнища – Няколко екипа огнеборци гасят пожара на Младежкия хълм – СНИМКИ. тогава огнеборци и доброволци се бориха няколко дни със стихията – Над 42 тона вода е закарана за потушаване на пожара на Младежкия хълм за един ден.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина