Пожарът в Кино Космос е потушен (СНИМКИ)

Актуално Градът Криминале Култура Новини Под ножа

Кметът на „Централен“: Тази вечер сграда ще бъде обезопасена

Влезли са младежи, струпали са боклуци и са запалили огън, това разказа след огледа в Кино Космос пред наш репортер кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който веднага след сигнала за пожара в сградата отиде на място, заедно със зам.-кмета по култура Пламен Панов.

Двамата обсъдиха мерки за охрана на сградата, след пожара, който възникна днес около 17.30 часа и бързо беше потушен.

Запалиха Кино Космос

“Създадохме организация и колегите веднага изпратиха екипи на Общинска охрана, които ще осигуряват денонощен надзор, а полицията ще засили полицейските патрули в района”, обясни Пламен Панов.

“В следващите дни ще влязат екипи на пожарна и полиция, за да разследват точните причини за пожара и какви са нанесените щети. Надяваме се да няма много такива”, коментира райкметът Георги Стаменов.

По наблюдения на екипа на Под тепето последната година сградата е като разграден двор- почти всички стъкла са счупени, няколко пъти металната решетка бе разбивана и вътре пребиваваха всякакви неканени гости. Беше въпрос на време да стане подобен инцидент.

Припомняме, че това се случва в период, в който Под тепето многократно задава въпросите „Какво ще се прави с Кино Космос?“ , „Къде са парите, отредени за него?“ и „Какво се случва с проекта , който спечели архитектурния конкурс за реновиране на сградата?“ .

Почти винаги реакцията на Общината е уклончива до „ще видим“ или „когато му дойде времето“.

Споделете ни във:

1 коментар за “Пожарът в Кино Космос е потушен (СНИМКИ)

  1. А защо се стигна до тук? Защо бяха събрани хиляди подписи в защита на киното? Защо бяха прогонени младите архитекти от сградата? Те се опитаха и успяха да съживят това мъртво пространство. Организираха прекрасни срещи.Имаше творчески идеи, присъщи на млади творци. Някой каза ” Тая вашата няма да стане”.И си тръгнаха обидени. Кой каза това? Някой ги излъга. Защо? Какво стана с обещаните милиони за ремонта на киното. От един станаха три. Сигурно са изгоряли в снощния пожар. Какво стана с одобрения проект за възстановяването на киното. Време е да се търси персонална отговорност. Да забравим клошарите, които палят тютюневи складове и кина и да погледнем към тези, които са виновни кино “Космос ” да е в това състояние. Много въпроси. Да не пропуснем и последния – кой иска, кой има интерес такъв филм да се прожектира в старото кино?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.