Пожар в хижа Равнища в Родопите

Актуално Криминале Новини
пожар в хижа равнища

Пловдивските огнеборци спасиха сградата, няма пострадали хора

В 02.30 часа тази нощ е получен сигнал за пожар в хижа в землището на родопското село Дедово. Веднага натам са изпратени три екипа огнеборци от Регионалната дирекция в Пловдив. В тежките условия през нощта пожарникарите са успели сравнително бързо да потушат горящият покрив на хижа Равнища.

„Дежурството завършва само с материални щети, а нашето „огнено“ семейство е цяло и заедно!“ – докладваха в 6:51часа екипите в балкана.

Няма пострадали хора, нанесени са материални щети – изгоряла е покривната конструкция и има опушени спални помещения на горните етажи.

Служители от Първо РУ в областния град изясняват причините за пожара в хижата. На местопроизшествието е извършен оглед, не са установени данни за умишлен палеж. Работата по случая продължава.

Съдържателите на хижата написаха благодарствен пост в социалната мрежа: Благодарности на целият екип за професионализма, с който се справиха с пожара! Респект!

Изминалото денонощие беше тежко за Първа дежурна смяна при Регионална дирекция ПБЗН Пловдив, в него се случи и Голям пожар в печатница в Тракия – ГАЛЕРИЯ.

Припомняме, че хижа Равнища се намира се в едноименната местност с надморска височина 1242 м. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 64 места, с етажни санитарни възли и бани. Тя е водоснабдена и електрифицирана, отоплението е с печки на твърдо гориво. Разполага с туристическа кухня и столова. Пътят до там е асфалтиран.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Пожар в хижа Равнища в Родопите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.