Повече от година вървяла разработката срещу превозвачите и служителите на ОКТ

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа

Повече от година е вървяло разследването на Икономическа полиция, съвместно с териториалната дирекция на ДАНС, по което вчера бяха привлечени като обвиняеми управителите на транспортни фирми Веселин Дошков и Иван Чолаков, и четирима общински служители от Пловдив и Асеновград, сред които шефът на ОКТ Пламен Вълков, предшественикът му Борислав Кръстев и четоводителят Лидия Пастърмаджиева

„ Бяха извършени множество действия по разследването. Успяхме да неутрализираме риска Пловдив и Асеновград да останат без градски транспорт, като предотвратихме източването на общински и държавни средства, предназначени за подпомагане на градския транспорт в двете общини. Повече от една година ежедневно събирахме информация, която беше оценена от прокуратурата като годна и вчера, след съгласуване, разследващите полицаи повдигнаха обвинение на шест лица. Бяха им взети мерки за неотклонение, а разследването продължава”, каза днес шефът ан Икономическа полиция Славчо Алексиев.

Той  съобщи, че дружествата са подавали отчетни документи в общините за изплащане на суми за подпомагане на транспорта, като са декларирали, че работят на загуба, както и в пътните листове са отбелязвали по-дълги пробези, отколкото са извършвали реално. И припомни, че управителите на дружествата са привлечени като обвиняеми за документни измами. Общинските служители са обвинени в длъжности престъпления, тъй като не са осъществили контрол и не са извършили проверка във връзка с подадените документи.

„ Съвсем скоро завърши структурна и кадрова промяна в Икономическа полиция. Само през последния месец тази структура има шест успешни реализации. Уверявам ви, че ръководството на пловдивската дирекция ще продължи да бъде безкомпромисно към прояви на корупция, независимо от кой и на какво ниво”, подчерта директорът на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев.

 

Споделете ни във:

6 thoughts on “Повече от година вървяла разработката срещу превозвачите и служителите на ОКТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.