Последиците от счупения прозорец на кметството-  администрацията се сети, че сградата е паметник на културата

Актуално Гласове Градът Забравеният град Новини Под ножа

Повече от 6 години западната фасада на общината се руши

Историческата сграда на площад “Стефан Стамболов” 1 влезе в полезрението на медиите и част от управляващите тези дни, след като по време на протест на футболни привърженици бе счупено едно от стъклата на Заседателната зала на Община Пловдив.

Опорочиха протеста “Всички за Колежа” – ВИДЕО

След вандалския акт от администрацията заваляха съобщения за ценността на зданието и изведнъж управниците ни се сетиха, че сградата е паметник на културата. С подобен пост в социалните мрежи се изявиха доста от хората с кабинети на площад “Ст. Стамболов” 1.

Искрено се надяваме сега да се сетят да оправят и западната фасада на историческата сграда, която пада върху главите на работещите в нея вече повече от шест години. Най-плачевно е положението на външната стена на кабинета на кмета.

Тази снимка е направена в понеделник, след срещата на Здравко Димитров с пловдивските депутати, на която той ги събра, за да ги запознае с приоритетните инфраструктурни проекти за града.

Проблемът Под тепето следи отдавна.

Първо бившият кмет се похвали в края на 2017-а, че ще го оправи, след като заяви декларативно, че ремонтът започва в началото на 2018-а.

“Започва ремонт на сградата на Общината, като тя ще бъде ремонтирана за 400 хиляди лева догодина. Част от тази сума – 120 хиляди лева – се отпускат по програма “Красива България”, а останалите са от местния бюджет” – заяви тогава Иван Тотев.

Припомняме още, че няколко дни след встъпването му в длъжност настоящият кмет Здравко Димитров даде задача на главния архитект да търси сграда за Голяма община, тъй като тази е зловеща и в нея са убивали хора.

През миналата година отправихме официално питане до администрацията, какво се е случило с тези пари, защото не личи да е имало ремонт на фасадата, а напротив пораженията по нея от ден на ден стават все по-големи.

Официалният отговор, който получихме тогава от секретариата на администрацията бе, че въпросният проект за реставрация на фасадата от 2017-а година не бил одобрен за финансиране по програма “Красива България”.

В края на м.г. отново се заговори за този ремонт  – Местният парламент даде зелена светлина за ремонт на фасадата и покрива на Община Пловдив.

И така вече 6 години приказките продължават.

Междувременно нечии кабинети в историческата сграда претърпяха по два ремонта и преобзавеждаия от есента на 2019-та насам.

Още по темата:

Пада фасадата на Община Пловдив /ГАЛЕРИЯ/

Слагат PVC дограма на сградата на общината?

Споделете ни във:

1 thought on “Последиците от счупения прозорец на кметството-  администрацията се сети, че сградата е паметник на културата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.