Поръчкова поръчка ли прави кметът Здравко Димитров отново?

Актуално Градът Новини

Адв. Веселина Алекснадрова, председателят на Демократична България в ОбС насочва вниманието към интересни детайли в обществената поръчка за осветление на моста на Адата  

Обществената поръчка за осветителната инсталация на мост Адата съдържа две странни изисквания, които клонят към предварително елиминиране на конкуренцията, заяви председателят на групата съветници от „Демократична България“ в местния парламент.

Адвокат Веселина Алексанрова насочва общественото внимание към два детайла в изискванията към канидатите, които според нея пораждат съмнения за  нагласена поръчка.

Специалисти в сферата ми обърнаха внимание върху следното: – Екзотичното изискване стълбовете да са от „композитни материали“ – това е материал, подобен на фибростъкло. Няма пояснение в спецификацията кое налага стълбовете да са от този материал.

Масово разпространените стълбове, където може да има широка конкуренция за цена и качество, са металните горещопоцинковани такива. За сметка на това в бранша се знае, че има само една фирма, която внася стълбове от композитни материали – „Интеркомплекс“ ООД“, уточни общинският съветник.

Тя отбелязва, че осветителите са заложени с абсолютно посочена стойност на светлинния поток – 7800 лумена, вместо с изискване за „не по-малко от“.

Това също ограничава възможността за даване на широк кръг и по-добри оферти, коментира адв. Александрова.

Крайният срок за подаване на оферти е 6 юли, а отварянето им е на 7 юли.

Колко ли участници ще има и колко ще бъдат отстранени, защото не покриват горните две изисквания? – пита още тя.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Поръчкова поръчка ли прави кметът Здравко Димитров отново?

  1. а не ве хахахаха тая амеба гербава комунистическа само гледа къде кво да сгъне и бежж

  2. Сезирайте Гешевтурата!Тези крадци нямат срам!Паразитират на гърба на Пловдивчани и с всеки изминал ден стават все по богати !Накласени търгове ,об.поръчки и брутални кражби от всичко и от всеки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.