АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Поръчката за стадион Локомотив може да бъде преразгледана

Обществената поръчка за довършването на стадион Локомотив може да бъде преразгледана. За това загатна кметът на Пловдив Костадин Димитров в кулоарите на Общински съвет днес.

Завчера стана ясно, че Върховният административен съд окончателно е спрял обществената поръчка за изграждането на централната трибуна на стадион „Локомотив“. Делото беше образувано по три касационни жалби.

„ От тук нататък следва да решим дали обществената поръчка трябва да бъде разделена, дали трябва да бъде на тази стойност. Следва администрацията за направи своя икономически анализ и да прегледа изцяло поръчката, която е правена от предното управление, за да се реши как ще се процедира занапред. Хипотетично поръчката може да бъде разделена на две части- трибуната и вертикална планировка. Тази сума от 42 милиона трябва да бъде обоснована”, коментира Костадин Димитров.

Той подчерта, че общината е поискала нужните 42 милиона лева за довършването на спортното съоръжение от министерството на финансите.

„В постоянен контакт сме с министерството на финансите. Подготвихме нашето искане към тях и продължаваме разговорите”, допълни кметът.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина