Полиция и РЗИ тръгва на проверки в търговските обекти, санкциите започват от утре

Актуално Гласове Градът Новини
Оперативен щаб

Ние не затваряме търговски обекти. Там могат да си бъдат собствениците, но те не могат да извършват търговска дейност, уточниха на извънредна пресконференция в областната управа представителите на институциите

От тази вечер започват съвместни проверки на РЗИ и органите на реда за работещи заведения и търговски обекти в града. Това стана ясно от извънредната пресконференция в областната управа, в която участваха Дани Каназирева, директорът на полицията главен комисар Йордан Рогачев и директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева-Манчева. Те уточниха, че само днес проверките ще бъдат предупредителни, а от утре започват санкциите. Трябва да бъдат преустановени посещенията в абсолютно всички търговски обекти, без хранителните магазини, аптеките и дрогериите.

„ Ние не затваряме търговски обекти. Там могат да си бъдат собствениците, но те не могат да извършват търговска дейност, освен ако не продават хранителни продукти, медикаменти и санитарни материали. Всички други не могат да извършват търговка дейност”, подчертаха участниците в брифинга след днешната заповед на министъра на здравеопазването.

Беше поставен въпросът за офисите на мобилните оператори, защото на хората им предстоят плащания на сметки, а телефоните и интернет им остават единствената връзка със света. „Няма отговор на въпроса, ще се прави официално запитване”, отговориха представителите на институциите.

Областният управител съобщи, че е издал заповед всички кметове на общини и населени места да бъдат 24 часа на разположение и да съдействат на органите на реда.

„ Не е необходимо гражданите да се презапасяват, защото хранителните магазини ще си работят. Паника не трябва да има”, каза старши комисар Рогачев.

Споделете ни във:

7 thoughts on “Полиция и РЗИ тръгва на проверки в търговските обекти, санкциите започват от утре

 1. Прочети какво е казал Бойко Борисов и тогава издавай заповеди госпожо областен!!!

 2. Предлагам, да пуснат полицията, и който излезе на улицата, разстрел. Тьпи управляващи. И много прост народ.

 3. Пьрво трябва да се врьщи, заповед. И каква е тази наредба, в която пише и други. Пьлна простотия, издадена от тьпунгири.

 4. ГОЛЕМИ СТРАШНИЦИ, БРЕЙ…
  ОТ УТРЕ – РАЗСТРЕЛ НА МеСТО.
  НАЙ-ЗАБРАНИТЕЛНИО ГРАД В БЪЛГАРИСТАН, ОЩЕ ОТ ИНДЖИНЕРИНГА

 5. Кел файда, г-жо, пардон, каква полза че „тръгвате“ – да не би някой будала ще им стъпне в кръчмата? Че и да иде – негов си проблем!
  РЗИ дължи на населението лесни, многобройни=хиляди тестове в рамките на деня, защото НОСИТЕЛЯТ И БЕЗ СИМПТОМИ ЗАРАЗЯВА през целия инкубационен период (неизвестно време) две-три седмици.
  Само ТЕСТ е първото и важното, за което си назначена при пандемия!
  Дали ша пръскат с хлор бусовете = подробности! Въздух!

  1. От тази сутрин има май уточнение покрай многото неизвестни за Вируса: инкубацията от заразяване до разболяване варира, но е не по-малко от една седмица.
   ЦЯЛА СЕДМИЦА
   ГО РАЗНАСЯ И РАЗДАВА преди всякакви признаци.
   А Началничката ме успокоява!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.